menu

Irado wordt tweede bij uitreiking MVO-trofee 2018

Irado is samen met Frankelandgroep gedeeld tweede geworden in de race voor de MVO-trofee 2018. Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, werd de prijs uitgereikt aan Voscon door het Sociaal Economisch Netwerk (SEN). Hiermee is Voscon het beste bedrijf in de regio op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). 

“Ook de tweede prijs is iets om heel trots op te zijn”, zegt André Hertog, directeur bij Irado. “Samen hebben wij keihard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Maar we gaan nu niet achter over leunen. Onze mooie ambities gaan we verder oppakken. Zo maken wij elke dag een beetje duurzamer.’’

Volgens de jury van SEN heeft Irado heeft een integraal MVO-beleid en zeg daarover: “Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering van Irado. Het bedrijf oriënteert zich sterk op People en vitaliteit van de medewerkers. Irado scoort hoog op People, Planet en Profit. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt onderdeel uit van de strategie om concurrerend te kunnen werken.”

Sociaal Economisch Netwerk

Het SEN is een nieuw netwerkplatform voor ondernemers, onderwijsinstellingen, overheid en maatschappelijke organisaties uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Op de Dag van de Duurzaamheid was de lancering met het ‘Laat het NETwerken’ evenement. Voor de verkiezing van de MVO-trofee konden ruim 100 deelnemers in de zaal live stemmen. Het was spannend want alle drie de bedrijven zijn voor de regio goede voorbeelden van MVO-bedrijven. Uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar Voscon.

Dag van de Duurzaamheid bij Irado

Eerder die dag vierden de medewerkers bij Irado al de Dag van de Duurzaamheid. Op feestelijke wijze onthulden wethouders Marc Wilson (gemeente Capelle aan den IJssel), Jeroen Ooijevaar (wethouder Schiedam) en Bart de Leede (gemeente Vlaardingen) het nieuwe CNG inzamelvoertuig, het eerste elektrische voertuig en de nieuwe zonnepanelen. Met dit unieke gezamenlijke gebaar wil Irado elke dag een beetje duurzamer worden.