menu

Kerstbomen ophalen in Capelle aan den IJssel

Bent u de kerstboom zat? Sleep ‘m naar een kerstboom-verzamelpunt bij u in de wijk! Op 55 locaties in Capelle kunt u vanaf maandag 28 december 2020 uw kerstboom achterlaten op een kerstboom-verzamelpunt.

U herkent een kerstboom-inzamelpunt aan het kerstboom-sjabloon op de grond en een geel bord. Op 6 januari is de laatste dag dat u de boom naar een verzamelpunt kunt brengen.

Recyclen van kerstbomen

Haal voor het plaatsen alle versiering uit de kerstboom. We voeren de bomen met het groenafval af en helpen zo mee het afval beter te scheiden. Al ons groenafval gaat naar Indaver. Daar wordt het grootste deel omgezet in compost en een klein deel in energie. De bomen worden opgehaald bij de locaties en later versnipperd.  De versnipperde kerstbomen gaan naar de biomassacentrale van Indaver waar het wordt verwerkt compost en een klein deel tot groene stroom.

Kijk voor de ruim 55 locaties op www.capelleaandenijssel.nl. Of raadpleeg hier de kerstboom-verzamelpunten van uw wijk:

Ophaaldagen

Om te voorkomen dat teveel mensen samenkomen is er dit jaar geen gezamenlijke inzamelingsactie waarbij het inleveren van bomen geld oplevert. U kunt daarvoor in de plaats de boom op meerdere dagen naar een verzamelpunt bij u in de buurt brengen. We halen op onderstaande dagen de bomen bij de verzamelpunten op:

  • Maandag 28 december
  • Dinsdag 29 december
  • Woensdag 30 december
  • Zaterdag 2 januari
  • Maandag 4 januari
  • Woensdag 6 januari

Let op: plaats geen kerstbomen op oudejaarsdag (31 december) of nieuwjaarsdag (1 januari) om brand te voorkomen.