menu

Kies uw goede doel van de opbrengst van taxussnoeisel

De actie om taxussnoeisel in te zamelen om mee te strijden tegen kanker heeft in Schiedam €462,50 opgeleverd. In Vlaardingen was dit € 150,00. Deze bedragen worden door Stichting Vergroot de Hoop gedoneerd aan een goed doel. Irado roept inwoners via haar facebookpagina op een goed doel aan te dragen.

Inwoners van Schiedam en Vlaardingen kunnen via de facebookpagina van Irado tot 1 november 2015 suggesties doen aan welk goed doel de donatie kan worden gericht. Voorwaarde is wel dat het ten goede komt van een erkende organisatie of instelling die zich op enigerlei wijze met de preventie, behandeling en/of bestrijding van kanker bezighoudt.

Afgelopen zomer werden inwoners van Vlaardingen en Schiedam opgeroepen om al het taxussnoeisel naar de milieustraat van Irado te brengen. Zo werd meegeholpen in de strijd tegen kanker: elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. Organisator Stichting Vergroot de Hoop doneert per ingezamelde kubieke meter een bedrag aan een organisatie of instelling die werkt rond kankerpreventie, -behandeling of -bestrijding. In Schiedam is 9,25 m3 en in Vlaardingen 3m3 opgehaald. Meer informatie: www.vergrootdehoop.nl.