menu

Kinderboerderij ‘t Hoefblad gesloten tot 18 december

Vanwege versperringen bij de hokken die door de afschermplicht zijn aangelegd en geplande onderhoudswerkzaamheden is besloten Kinderboerderij ‘t Hoefblad tot 18 december 2014 te sluiten. Bezoekers ondervinden te veel last van alle beperkingen. Kinderboerderijen uit heel Nederland sloten afgelopen week verplicht uit voorzorg de deuren voor bezoekers na een uitbraak van vogelgriep.  Inmiddels is een afschermplicht van kracht die ook geldt voor Kinderboerderij  ‘t Hoefblad.

Afschermplicht

De sluitingsplicht geldt nu alleen voor de kinderboerderijen binnen de 10-kilometerzone van het besmette gebied. Kinderboerderijen buiten deze  zone zijn weer toegankelijk voor publiek onder voorwaarde dat zij voldoen aan een ‘afschermplicht’. De afschermplicht moet er voor zorgen dat pluimvee en andere gehouden vogels niet in direct contact komen met wilde vogels of hun uitwerpselen, bezoekers, zoogdieren, huisdieren, en gevogelte van naastgelegen houderijen.

Onderhoudswerkzaamheden

Kinderboerderij ‘t Hoefblad had deze periode al onderhoudswerkzaamheden gepland staan. Er wordt nieuw hekwerk rondom de kinderboerderij geplaatst en een verharding in de weide zodat de dieren in de winter ‘droog’ buiten kunnen staan. Bezoekers zouden hier veel hinder van ondervinden. Kinderboerderij ’t Hoefblad heeft daarom besloten in de huidige situatie te kiezen voor een langere sluitingsperiode.

Kinderboerderij-vogelgriep1