menu

Lente bij de Groene Driehoek in Schiedam

Op zondag 23 maart organiseren Irado’s voorlichtingscentrum De Groene Raat en Natuur- Milieu Educatief Centrum Schiedam (NME Centrum) speciaal voor kinderen een grootschalige natuurdag in de Groene Driehoek. De Groene Driehoek is onderdeel van de Schiedamse Kethelpoort, die toegang biedt tot het Midden-Delfland gebied. Het thema van de dag is lente.

Het NME centrum heeft schapen met lammetjes uit schaapskudde Vockestaert Midden Delfland. Het NME-lokaal is ingericht voor de lente-excursie en er is heel wat te zien en doen. Zo zijn er kuikentjes en kalfjes en met een beetje geluk zijn er ook levende vlinders te bewonderen.  Bij de Groene Raat krijgt u gratis deskundige adviezen. Ook kunt u hier terecht voor verschillende soorten nestkasten en wandelroutes in de regio. En bezoekt u de  Voorbeeldtuinen eens, wellicht ter inspiratie voor uw eigen tuin. Hier kunt u twaalf natuurvriendelijke tuinen bezoeken met elk een ander thema, zoals een ecologische moestuin, een insectentuin en een watertuin.

Het Lentefeest duurt van 11.00 tot 16.00 uur. U vindt De Groene Raat aan de Harreweg 19 en ertegenover het NME-centrum Harre Wegh aan de Harreweg 10-12. Beiden zijn nabij het oude dorp Kethel in Schiedam. De toegang tot het Lentefeest is