menu

Makkelijk voedselresten scheiden met (gratis) aanrechtbakje

Flatbewoners uit de Botenbuurt in Schiedam Noord kunnen op woensdag 6 juli as. gratis een aanrechtbakje voor het scheiden hun groenten- en fruitafval en voedselresten afhalen. Zo kunnen deze bewoners voortaan nóg makkelijker hun keukenafval scheiden van het restafval. Door organisch keukenafval te scheiden kan het worden gecomposteerd: daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Keukenafval apart houden

Inwoners van de Botenbuurt hebben al verzamelcontainers in de wijk voor het scheiden van groenten, fruit- en tuinafval. Door het aanrechtbakje te gebruiken wordt het nóg makkelijker om keukenafval apart van het restafval te houden daar waar het ontstaat: in de keuken. De volle composteerbare afvalzakjes kunnen na één of twee dagen vervolgens makkelijk weggebracht worden naar de gft-container in de wijk.

 Afhalen

Flatbewoners uit de Botenbuurt zijn persoonlijk uitgenodigd het aanrechtbakje af te halen. Tegen inlevering van de coupon uit de bewonersbrief kunnen ze kiezen uit drie soorten aanrechtbakjes, zolang de voorraad strekt. Woensdag 6 juli staat de Irado-informatiebus tussen 17.15  – 18.00 uur bij het Afval Apart Punt aan de Hoogaars en van 18.15 – 19.00 op de Boeier/t.h.v. het fietspad, Westlander. Flatbewoners die niet in de gelegenheid zijn om op deze momenten een aanrechtbakje op te halen kunnen vanaf donderdag 7 juli met de ingevulde coupon terecht bij de Milieustraat van Irado aan de Fokkerstaat 550.