menu

Midden-Delflanddagen bij de Groene Raat

Tijdens de Midden-Delflanddagen op 16 en 17 juni as. is er van alles te doen bij natuureducatiecentrum de Groene Raat. Op het terrein van het 400 jaar oude boerderijtje staan diverse kraampjes waar de lekkerste biologische hapjes te proeven zijn. En ook voor de kinderen is van alles te beleven. De Groene Raat is deze dagen extra geopend van 11.00 – 16.00 uur.

Programma zaterdag 16 juni

Bij diverse kraampjes zijn zelf geteelde biologische hapjes te proeven. U kunt rondwandelen door de voorbeeldtuinen of het boerderijtje zelf bezoeken. Ook de theetuin is geopend om te genieten van uw zelf geplukte thee, een kopje koffie of een glaasje limonade. Voor de kinderen is een zaaiactiviteit georganiseerd. en de dames van “de bende tegen dierenellende” zijn er ook met hun leuke zelfgemaakte spullen.

Programma zondag 17 juni

Op zondag is een kleine expositie van werken van Jaap de Raat. Adrie Broeren-Rip van de historische vereniging Kethel vertelt alles over het buurtschap Kethel en Jaap de Raat. Ook op deze dag is de theetuin geopend.

Over de Groene Raat

Natuureducatiecentrum de Groene Raat is gelegen in Schiedam-Noord. Tijdens de Midden-Delflanddagen kunt u hier terecht van 11.00-16.00 uur. Het adres is: Harreweg 19 in Schiedam. De voorbeeldtuinen rondom de boerderij worden onderhouden door vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd om een handje te helpen, neem dan contact op met de beheerder: Ruud van Buytenen. Hij is aanwezig tijdens de Midden-Delflanddagen.

Informatieposters: (klik op de afbeelding om te downloaden en te printen)