menu

Slimmer scheiden in Schiedam: Moet ik pmd in doorzichtige zakken aanbieden?

Voor Slimmer Scheiden in Schiedam vragen we bewoners met een pmd-kliko voor verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (pmd) om dit in doorzichtige zakken aan te bieden.

Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van doorzichtige zakken voor het inzamelen van pmd; het is niet verplicht. Met doorzichtige zakken kunnen onze medewerkers en de sorteerinstallatie snel controleren of er verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (pmd) wordt aangeboden. Ook in de fabriek vindt aan het begin van het sorteerproces controle plaats.

Ondoorzichtige zakken maken controle lastig en tijdrovend. Grijze huisvuilzakken worden bij de sorteerder mechanisch opengemaakt om de inhoud te kunnen sorteren. Als er geen pmd in blijkt te zitten dan vervuilt dit andere stoffen of verstoort dit het sorteerproces: de band moet worden stopgezet, afval moet worden verwijderd en afgevoerd. Door gebruik van doorzichtige zakken kan al voor sortering vastgesteld worden of er alleen pmd in zit. Pmd wordt na de sortering verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten. Restafval gaat namelijk naar de verbrandingsoven en dat is zonde.

Doorzichtige zakken kunt u in verschillende formaten verkrijgen in de supermarkt.

Meer informatie?

Heeft u meer vragen over slimmer scheiden in Schiedam, over pmd-inzameling of over afvalscheiding? Neem dan contact op met onze afvalcoach via afvalcoach@irado.nl of bel met onze klantenservice op 010- 262 1000.