menu

Nieuwe uitstraling voor Afval Apart Punten Schiedam

Maandag 7 juli onthulde wethouder Alexander van Steenderen van gemeente Schiedam de nieuwe uitstraling voor de Afval Apart Punten voor glas, kunststof, papier en textiel. Na dit startsein zullen de ruim 230 Afval Apart Punten voorzien worden van deze stickers, zodat Schiedammers weten waar en wat zij in de containers kwijt kunnen en nog beter hun huishoudelijk afval kunnen scheiden.

(c)2014 Ron van Rossum. All Rights Reserved.

Afval scheiden belangrijk

Afgelopen jaar heeft de gemeente samen met Irado diverse acties ondernomen om thuis het scheiden van afval te stimuleren. Zo is er onder andere geïnvesteerd in extra ondergrondse containers voor de diverse afvalstromen. Voor kunststof maar liefst 42 extra containers.

Wethouder Alexander van Steenderen benadrukt het belang van thuis afval scheiden: “Door afval thuis goed te scheiden, komt er minder CO2 vrij door verbranding en kunnen de verschillende afvalstromen weer als grondstof dienen voor nieuwe producten. Bovendien komt een betere afvalscheiding ten goede aan de portemonnee, omdat we minder kosten hoeven te maken. Dat zien de Schiedammers terug in de afvalstoffenheffing. Maar dan moet we de mensen wel voorzien worden van voldoende middelen en voorlichting.

Irado directeur André Hertog: “Daarom gaan we nu alle ondergrondse Afval Apart Punten voorzien van duidelijke en vrolijke stickers waarop staat wat je in de container kwijt kunt. Dat hebben we al eerder gedaan met een aantal textielcontainers en nu zijn de andere containers aan de beurt