menu

Met Nieuwjaarsvegen schoon het nieuwe jaar in

Veeg op 1 januari om 12.00 uur de straat bij jou voor de deur schoon! Met deze oproep sluiten de gemeente Schiedam en Irado aan bij de landelijke actie Nieuwjaarsvegen. Door na Oudjaar samen op te ruimen zorgen we ook samen voor een schone en veilige omgeving. Verzamel het vuurwerkafval in zakken en lever deze op 2 of 3 januari 2017 in bij een van de inleverpunten van Irado in de stad. Elke ingeleverde zak wordt beloond met € 1,00.

Elk jaar blijven er na oud en nieuw vuurwerkresten achter die schadelijk zijn voor het milieu. Daarom worden alle Schiedammers opgeroepen dit samen op te ruimen tijdens de landelijke actie Nieuwsjaarsvegen van Nederland Schoon. Samen opruimen is bovendien nog gezellig ook. Houd het wel veilig door de vuurwerkresten eerst nat te maken.

Nieuwjaarsveegactie

Inwoners die hun Nieuwjaarsveegactie zelf aanmelden op supportervanschoon.nl krijgen gratis een Nieuwsjaarveegpakket inclusief vuurwerkafvalzak en handschoenen thuis gestuurd. Post je bovendien een foto van jouw Nieuwjaarsveegactie op de facebookpagina IradoNL, dan kun je er nog een leuk bloembollenpakket* mee verdienen.

*alleen voor inwoners van Schiedam

Uitdelen vuurwerkzakken

Verzamel het opgeruimde vuurwerk in vuilniszakken of vuurwerkzakken. Tijdens de weekmarkt op 23 december worden gratis vuurwerkzakken uitgedeeld, zolang de voorraad strekt. Op ludieke wijze wordt iedereen opgeroepen vuurwerkresten in deze zakken te verzamelen, zodat er geen zwerfafval ontstaat.

Zakcentje verdienen

De volle vuurwerkzakken kunnen op 2 en 3 januari worden ingeleverd bij de acht inzamelpunten voor kerstbomen en vuurwerk in de stad. Tussen 8 uur en 15.30 uur kun je je volle vuurwerkzakken in ruil voor €1,00 inleveren bij Irado op de: Westerhavenbrug, Aleidastraat/hoek Vlaardingerdijk, Koemarkt, Nolenslaan/Lieftinckplein, Geuzenplein, Parkeerplaats Krona, Peter van Anrooylaan bij OBS Loep en Bachplein.

Met nieuwjaarsvegen schoon het nieuwe jaar in (2)