menu

Ondertekening vervolg werkervaringstrajecten

Werkzoekenden een kans bieden op regulier werk door het aanbieden van een werkervaringsplaats. Net als in 2012 en 2013 slaan de gemeente Schiedam en Irado de handen ineen om langdurig werklozen hierbij te helpen. Op woensdag 12 februari 2014 ondertekenden beide partijen een overeenkomst om 60 werkzoekenden via twee werkervaringtrajecten weer uitzicht op werk te bieden.

Ondertekeningschielandersworkfirst.600

Vervolg van ‘Schielanders’-traject
Op 20 februari 2012 ondertekenden Schiedam en Irado een overeenkomst om voor 30 werkzoekenden met een bijstandsuitkering regulier werk te vinden. Met de afspraak om de -door de gemeente- aangewezen kandidaten met behoud van uitkering een werkstage van 6 maanden bij Irado aan te bieden. “De beste bestrijding van armoede is mensen te helpen uit een uitkeringssituatie te komen en naar werk te begeleiden. Deze werkstageplekken dragen daar zeker aan bij”, aldus wethouder Stam.

De mensen die via dit contract bij Irado stage lopen, zijn werkzaam onder – de door hen zelf bedachte- naam “De Schielanders”. Zo snel mogelijk na de start van het traject wordt  bekeken of de kandidaat bemiddelbaar is voor regulier werk. Zo ja, dan wordt de kandidaat via o.a. Randstad bemiddeld naar een “reguliere baan” voor de minimale duur van 6 maanden.

Vervolg van Work First-traject
Op 10 april 2013 ondertekenden Schiedam en Irado een overeenkomst om voor 10 werkzoekenden met een bijstandsuitkering een korte werkervaringsplek aan te bieden. Het zogeheten “Workfirst-traject”.

De werkzoekenden worden door hun participatiecoach voorgedragen voor dit traject.  Deze kandidaten kunnen gedurende maximaal acht weken werkritme opdoen, waarbij hun arbeidsmotivatie getoetst wordt.  Ook dit traject werd met de ondertekening van Irado directeur André Hertog, wethouder Stam en wethouder Wijten officieel vervolg a