De Kindertuinen in Schiedam zijn weer gestart!

Zelf zaadjes planten, de plantjes zien opkomen, verzorgen, en dan oogsten. Daar gaan de deelnemertjes vanaf deze week mee beginnen, want het Kindertuinseizoen is weer geopend!

De deelnemers, leerlingen uit de groepen 6 van de Schiedamse basisscholen, gaan buiten schooltijd het plezier van samen tuinieren ontdekken. In de zomermaanden kweken zij onder begeleiding van vrijwilligers, hun eigen bloemen, groente en fruit. En natuurlijk mogen ze hun oogsten mee naar huis nemen.

Corona-maatregelen

Vorig jaar kon het Kindertuinseizoen helaas niet doorgaan omdat COVID-19 zich toen aandienden en de basisscholen dicht waren. Nu de scholen weer open zijn, willen we de kinderen de kans geven om lekker in de buitenlucht bezig te zijn op de Kindertuincomplexen Kethel en Vijfsluizen. Wel uiteraard met de nodige maatregelen. Nu maar hopen dat het we het tuinseizoen ongestoord en met heel veel mooi weer in oktober kunnen afronden met de Oogstfeesten.

Extra handen altijd welkom!

In de Kindertuinen doen de kinderen alles zelf. Ze onderhouden zelf hun tuintjes door regelmatig te schoffelen, onkruid te wieden, de plantjes water te geven en op tijd te oogsten. Daarbij krijgen ze hulp van enthousiaste vrijwilligers. Betrokken mensen die één middag in de week uitleg geven aan de kinderen met behulp van een ‘voorbeeldtuintje’. Wilt u ook helpen? Kijk dan eens bij de vacatures: