menu

Oogsten en feesten na een vruchtbaar kindertuinseizoen

De jeugdige deelnemers aan de Kindertuinen Schiedam kunnen terugkijken op een goed tuinseizoen. Met een vruchtbare oogst na een mooie zomer en een eindfeest in het vooruitzicht, sluiten de kinderen hun tuinseizoen goed af. Als bewijs van deelname ontvangen de jonge tuiniers op het eindfeest een certificaat.

De jonge tuiniers van de Irado Kindertuinen vieren 29 en 30 september en 1 oktober het eindfeest van het kindertuinseizoen. De festiviteiten vinden vanaf 16.00 uur plaats in Natuurcentrum De Boshoek.

Vruchtbare oogst

Het tuinseizoen start voor de jonge tuiniers al in april. De leerlingen uit de groepen 5 van Schiedamse basisscholen maken zo spelenderwijs met de natuur en leren ervoor te zorgen. Vanaf de zomervakantie zijn de kinderen al druk bezig met het oogsten van hun planten, kruiden en bloemen uit hun eigen kindertuintje; menig huishouden werd rijkelijk voorzien van o.a. worteltjes, peterselie, tomaten en zonnebloemen. Dit jaar namen zo’n 350 kinderen deel aan het Kindertuinenproject. Ze werden begeleid door vrijwilligers en medewerkers van de Afdeling Natuur & Educatie van Irado.

&nbsp