menu

Ooievaars geboren bij kinderboerderij ‘t Hoefblad

Beschuit met muisjes

Na ruim 33 dagen broeden zijn de eieren van het Ooivaarskoppeltje bij Kinderboerderij ’t Hoefblad in het Prinses Beatrixpark in Schiedam toch echt uitgekomen. Alhoewel de kleintjes nog niet te zien zijn, vliegen de ouders druk heen en weer om de kuikens te voeren.

Blij en opgelucht

De medewerkers van de Kinderboerderij zijn blij met de nieuwe bewoners. Het is nog niet bekend hoeveel eieren zijn gelegd en kuikens er zijn. “We zijn best opgelucht dat de eieren zijn uitgekomen. Vorig jaar had dit koppeltje ook eieren op dezelfde nestpaal. Echter in een ‘onbemand’ moment zagen kraaien hun kans om de eieren te stelen”, aldus een medewerker van de Kinderboerderij. De kleintjes zijn pas als te zien als ze iets groter zijn. De beweeglijke ouders zijn wel goed te zien.

Kraamvisite

Schiedammers die de ooievaars willen bezoeken kunnen dat doen tijdens de openingstijden van de  Kinderboerderij van dinsdag t/m zondag van 10 – 16.30 uur. Tijdens het Lentefeest op 28 mei in het Prinses Beatrixpark bieden de medewerkers van de Kinderboerderij bezoekers beschuit met muisjes aan bij de koffie- en theetafel.

De eieren van dit ooievaarskoppeltje bij Kinderboerderij ‘Hoefblad zijn uitgekomen (P.Wegman)