menu

Op Lentefeest terug in de tijd bij Kinderboerderij ‘t Hoefblad

Kinderboerderij ’t Hoefblad is niet meer weg te denken uit het Prinses Beatrixpark Schiedam. Tijdens het Lentefeest op zondag 28 mei kunnen bezoekers bij de kinderboerderij van 11.00 tot 15.00 uur terug in de tijd met Oudhollandse spelletjes, polaroid foto’s en de ganzenhoeder. Ook zijn er weer demonstraties van het traditionele schapenscheren.

Activiteiten terug in de tijd

In 1959 werd de kinderboerderij officieel geopend en sindsdien is het een betekenisvolle plek voor dieren, bezoekers en medewerkers. Bij de kinderboerderij gaan bezoekers terug in de tijd met:

  • oudhollandse spelen als zaklopen, koekhappen en spijkerpoepen.
  • een speurtocht over de kinderboerderij met vragen over vroeger en nu bij de kinderboerderij.
  • een speciale fotowand bij het onderkomen van de kinderboerderijmedewerkers. Op deze wand hangt al een aantal oude foto’s, zoals de officiële opening van de kinderboerderij in 1959 waarop de vrouw van de toenmalige commissaris van de koningin een geitje begeleidt naar de kinderboerderij (uit de collectie van het gemeentearchief). Ook kunnen bezoekers zelf oude foto’s op de wand prikken en ter plekke gemaakte polaroid foto’s mee naar huis nemen (zolang de voorraad strekt).
  • de Ganzehoeder die met zijn ganzen tussen het publiek loopt (buiten de demonstraties van het schapenscheren.
    demonstraties van de schapenscheerder om 12.30 en 14.00 uur waarbij de schapen op een traditionele wijze van hun wollige jasje worden ontdaan.

Nieuwe aanwinsten

Terug in het nu kunnen bezoekers zien dat de kinderboerderij goed op orde is met o.a. nieuwe hekken, bankjes, grote houten speeltractor en drie ooievaarspalen. Een ervan is inmiddels druk in gebruik genomen door een ooievaarskoppel en hun recent geboren kuikens. Ook kunnen bezoekers de zeer recente aanwinsten dwerggeitjes (zie foto) en een bijzondere Walliser Schwarznase (schaapsoort) bewonderen.

Deze twee dwergeitjes (Bonnie & Clyde) zijn 3 maanden oud en sinds kort bij de kinderboerderij ‘t Hoefblad (Foto: Petra Wegman)

Overige activiteiten op de kinderboerderij

Daarnaast zijn er verschillende dierenorganisaties in kraampjes op het erf (plein) aanwezig en kan door de kinderen onder deskundige begeleiding geknutseld worden met melkpakken. Bij mooi weer staat het springkussen voor de kinderen klaar. Bij de koffie- en theetafel  worden beschuit met muisjes uitgedeeld om de recent geboren ooievaars te vieren.

Het Lentefeest

Het Lentefeest is een initiatief van stichting Vrienden van het Beatrixpark Schiedam. Voor jong en oud zijn diverse activiteiten rond speeltuin Drakensteijn en de kinderboerderij.