menu

Op naar een schitterend schoon 2017! Nieuwe zwerfvuilact

Een schitterend schoon 2017, zonder vuurwerkresten! (40) - kopieIrado en gemeente Schiedam wensen alle inwoners een schitterend schoon 2017 toe. Het inmiddels bekende “zwerfvuilduo” bracht op vrijdag 23 december tussen 11-15.00 uur deze nieuwjaarswens alvast over aan de bezoekers van de Schiedamse weekmarkt.

Schitterend vuurwerk

Het zwerfafvalduo houdt van een feestje! Maar na een feestje mag er best opgeruimd worden zodat alles er weer schitterend schoon uitziet. Vuurwerk bijvoorbeeld; dat is schitterend en hoort bij de feestdagen, maar de vuurwerkresten veegt u toch wel even op? De ‘schitterend schone dames’ gaan hierover graag met marktbezoekers in gesprek. Zij deelden zelfs gratis vuurwerkzakken uit om na Oudjaar vuurwerkresten in te verzamelen. Dat is toch schitterend!

Beloning voor opruimenEen schitterend schoon 2017, zonder vuurwerkresten! (15)

Naast een schone straat levert het opgeveegde vuurwerkafval ook een zakcentje op voor de Schiedamse jeugd tot en met 16 jaar. Zij kunnen op 2 en 3 januari  de zakken met vuurwerkafval inleveren op acht inzamelpunten in Schiedam. Een volle zak vuurwerkresten levert €1,00 op.

Tien maal een zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie van 10 acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke keer komt een ander zwerfvuilthema aan bod waarin de marktbezoekers worden gewezen op het voorkomen ervan. Ditmaal het thema vuurwerkafval. Vuurwerkafval dat blijft liggen gaat zwerven en is schadelijk voor dieren, mensen én het milieu.

Samen schoon

Irado en de Gemeente Schiedam  geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. Daarom is bewust gekozen om de campagne Zwerfvuil: weg ermee! te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De Schiedamse markt is wekelijks een flinke vervuilingplek door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. En is daarmee een ‘hotspot’ om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak. En als je het afval ook nog eens gescheiden aanlevert, ben je helemaal goed bezig!