menu

Zondag 8 september open dag Groene Raat/ Kethelpoort

Natuur- tuin-, en historieliefhebbers kunnen zondag 8 september a.s. hun hart ophalen bij de Groene Raat aan de Harreweg 19 in Schiedam-Noord. Rondom het ruim 400 jaar oude boerderijtje zijn er van 11.00 -16.00 uur diverse kraampjes en activiteiten. Ook het dichtbij gelegen Natuur- en Milieu Educatief centrum, Natuurcentrum de Boshoek, speel-o-theek Ikkie zijn die dag open en organiseren leuke en leerzame activiteiten. Allen vertegenwoordigen de Schiedamse Groene Driehoek c.q. (Kethel) poort.

Activiteiten

Er staan diverse kraampjes waar u kunt proeven van zelfgemaakte soepen, pesto, honing en/of producten kan kopen. Ook de dames van de “bende tegen dierenellende” verkopen u graag zelf vervaardigde producten voor het goede doel. U kunt rondwandelen door de tuinen rondom de boerderij of het boerderijtje zelf bezoeken. Adrie Broeren-Rip van de historische vereniging Kethel vertelt u graag meer over het buurtschap Kethel en Jaap de Raat. En voor meer informatie over de tuinen kunt u terecht bij beheerder Ruud van Buijtenen. Voor jeugdige bezoekers organiseert hij ook bloemschikken. Voor een pauze en (biologische) versnapering (koffie, thee en cake) is de theetuin geopend.

Bereikbaarheid

Zondag 8 september is De Groene Raat aan de Harreweg 19 open van  11- 16 uur. En te bereiken met de fiets of lopend. Parkeren kunt u in de wijk Woudhoek.