menu

Open dag in Kethelpoort op zondag 13 september

Op zondag 13 september is het open dag in de Kethelpoort. Natuurcentrum De Boshoek, het NME centrum van de gemeente Schiedam, de Groene Raat van Irado en zetten hun deuren open voor jong en oud tussen 11.00 en 16.00 uur.

Roofvogels en Vogelspinnen in  Natuurcentrum De Boshoek

Op deze zondag organiseert Natuurcentrum De Boshoek een roofvogeldag met demonstraties van valkenier Ruben van Maaren met z’n crew. Het is alweer de elfde editie en ook op deze dag wordt het publiek getrakteerd op een aantal spectaculaire demonstraties. Bij sommige acties worden kinderen gevraagd om assistentie te verlenen. Binnen zijn er volop creatieve activiteiten voor kinderen, o.a. het razend populaire uilenballen pluizen en het testen van je kennis over de natuur d.m.v. interactieve  touch-screens.  De verzameling vogelspinnen van de heer Gijsbert Kortekaas is ook dit jaar aanwezig. Er is echt moed en doorzettingsvermogen voor nodig om een reusachtige vogelspin op je hand te laten lopen. Het terras is open voor een hapje, drankje of een ijsje.

 Opening speelpolder en de historische vereniging vertelt over Kethel

In de historische stal van het NME centrum wordt de geschiedenis van Kethel getoond en verteld door de Historische vereniging van Schiedam. Het NME centrum zelf heeft haar activiteiten die dag in de nieuwe speelpolder, aan de Harreweg richting Delft. De speelpolder wordt officieel geopend door het college van B&W van Schiedam om 14.00 uur. Voorafgaand is er om 13.00 uur een voorstelling waarbij de speelpolder wordt overgedragen aan de kinderen. Men kan er vlotten bouwen, broodjes bakken, modderschilderingen maken en natuurlijk gewoon lekker spelen in de speelpolder. Ook de schaapskudde van Vockestaert is aanwezig. Een paard en wagen zorgt voor vervoer tussen Harreweg en de speelpolder. Om 10.30 uur start op het NME centrum een natuurfotografie workshop voor kinderen. Deze eindigt in de speelpolder om 13.00 uur.

 Bloemschikken en theeterras

Bij de Groene Raat aan de Harreweg kunnen bezoekers rondstruinen in de educatieve tuinen. Verder kunnen kinderen leren bloemschikken en is het theeterras wederom geopend, natuurlijk genieten! Speel-o-theek Ikkie bestaat dit jaar 35 jaar.  Hier kunnen kinderen ontdekken wat voor uitdagend en prachtig speelgoed er te leen is. Regelmatig wordt het assortiment aangevuld met nieuw speelgoed.