menu

Pratende afvalbak voor Schiedam Oost

Afgelopen week ontving de werkgroep Beheer Buitenruimte uit Schiedam Oost een ‘pratende afvalbak’ tijdens het wijkoverleg dat dit keer werd gehouden bij Irado. De gemeente Schiedam heeft deze afvalbak aangeschaft om op een positieve manier aandacht te vragen voor zwerfafval in de wijk.

Tijdens het wijkoverleg op 21 november jl. is de pratende afvalbak aangeboden aan de werkgroep Beheer Buitenruimte van Schiedam Oost. De bewonersgroep heeft uit de ontwerpen van kunstenares Esther Pietersen van Stichting ‘Pimp je wijk’ een fraai ontwerp van een kikker gekozen voor op de afvalbak.

Zwerfafval

Schiedam Oost heeft veel last van zwerfafval op straat. Daarom zijn de afgelopen periode al extra afvalbakken bijgeplaatst op straat. ‘De werkgroep Beheer Buitenruimte uit Schiedam Oost is altijd bezig om de leefbaarheid in de wijk te vergroten’, legt Ursula Rutten (Wijkprocesmanager gemeente Schiedam) uit. ‘Deze groep inwoners is de oren en ogen van de wijk.’ Om wat terug te doen geeft de gemeente graag deze pratende afvalbak. De afvalbak kan praten, of muziek afspelen. De werkgroep heeft voorgesteld de  pratende afvalbak in het nieuwe jaar te plaatsen op het Van het Hoffplein in Schiedam Oost.

Werkgroep Beheer Buitenruimte uit Schiedam Oost kiest een ontwerp voor de pratende afvalbak-1