menu

Recyclewinkel Nieuwland in Schiedam is geopend

De Afval the Challenge Recyclewinkel Nieuwland is open! Bij de Recyclewinkel Nieuwland kunnen Schiedammers hun afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Het gaat daarbij om: papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. En afval scheiden is ook nog eens goed voor het milieu.

Schiedammers kunnen bij de Recyclewinkel hun gescheiden afval inleveren dat hergebruikt of gerecycled kan worden. Bij het inleveren wordt een klein bedrag gestort op een persoonlijke pas, waarmee jaarlijks een paar tientjes gespaard kunnen worden. Schiedammers kunnen sparen voor hun eigen gezin, maar ook samen met anderen voor maatschappelijke organisaties als scholen, verenigingen of bijvoorbeeld de kerk of moskee en voor goede doelen. Hoeveel geld wordt gespaard  hangt af van de samenstelling van het huishouden en de vergoeding per kg. De vergoeding die wordt gegeven, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo. Vanaf € 10,00 spaarsaldo wordt het bij elkaar gespaarde bedrag aan de spaarder of het gekozen doel uitgekeerd. Het scheiden van afval loont dus!

Registreer en spaar mee

Om mee te doen moeten Schiedammers zich inschrijven, dit is gratis en kan via de website www.afvalloont.nl/registreer.  Na de gratis registratie kan een spaarpas opgehaald worden bij de Recyclewinkel Nieuwland (De Meesterstraat 40). Er kan ook worden gespaard via de Afval loont-app (Android en Apple). Dan is ook is de mobiele telefoon te gebruiken als spaarpas, door het tonen van de persoonlijke QR-code in de Afval loont-app.

Goede doelen

De eerste goede doelen voor de wijk Nieuwland zijn al onthuld door wethouder Alexander van Steenderen: het Jannie Dekker-fonds van Het Startblok, Ababil en Kledingbank Nieuwland.

Goed voor milieu

Uw gescheiden afval brengen naar de Recyclewinkel Nieuwland is goed voor het milieu. Al het ingeleverde afval wordt hergebruikt of gerecycled zodat er nieuwe producten van worden gemaakt. Zo zorgen we er met elkaar voor dat minder wordt verspild en maken we de afvalberg kleiner. Dat is goed voor het milieu en u krijgt er ook nog een vergoeding voor.  Doe daarom ook mee als individu of gezin of samen met anderen. U kunt ook toners en cartridges, batterijen, spaarlampen en gfe (groente-, fruit- en etensresten) brengen naar de Recyclewinkel Nieuwland. Voor deze grondstoffen ontvangt u geen vergoeding. De Recyclewinkel is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur.