menu

Red de padden in Schiedam-Noord

In het groene gedeelte van Schiedam-Noord trekken veel padden naar hun geboortesloot. Helaas redden ze het niet altijd vanwege het drukke verkeer. Tijdens deze paddentrek willen Irado, het NME centrum van de gemeente Schiedam en wijkvereniging Spaland gezamenlijk de padden een extra handje helpen door ze ‘s avonds de drukke weg over te zetten. Voor deze actie wordt nog gezocht naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen.

Aanmelden

Elke vrijwilliger wordt uitgerust met een zaklantaarn, een veiligheidsvest en krijgt een instructie. Tussen 19.00 uur en 22.30 uur lopen of fietsen de vrijwilligers een rondje in de omgeving Kerkweg/Harreweg.  Wilt u een mooie avondwandeling maken en tegelijkertijd padden redden? Meldt u zich dan uiterlijk tot eind februari aan bij de wijkvereniging Spaland via Rob van der Drift, radrift@versatel.nl.

Reddingsactie

Rond februari/maart ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken zij naar hun geboortesloot om eieren af te zetten. In het groene gedeelte van Schiedam-Noord trekken veel padden over. Helaas redden ze niet altijd de sloot, vanwege het drukke verkeer. Daarom starten Irado, het NME centrum van de gemeente Schiedam en wijkvereniging Spaland deze reddingsactie op. Daarbij hebben ze hulp nodig van enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om een paar avonduurtjes per week in de maand maart, waarbij de natuurliefhebber zelf aan kan geven op welke doordeweekse dag hij of zij mee wil helpen. Ook al kunt u in die periode slechts enkele keren, alle hulp is welkom.