menu

Red de padden in Schiedam-Noord

De padden in Schiedam-Noord kunnen in de maand maart wel een extra handje gebruiken bij de trek naar hun geboortesloot. Tijdens deze ‘paddentrek’ zoeken Irado, het NME centrum van de gemeente Schiedam en wijkvereniging Spaland naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen de padden ‘s avonds de drukke weg over te zetten. Veel padden halen zonder hulp de overkant niet.

Elke vrijwilliger wordt uitgerust met een zaklantaarn en een veiligheidsvest en krijgt een instructie. Tussen 19.00 uur en 22.30 uur lopen of fietsen de vrijwilligers een rondje in de omgeving Kerkweg/Harreweg. Wilt u een mooie avondwandeling maken en tegelijkertijd padden redden? U kunt zich tot uiterlijk tot eind februari aanmelden bij Rob van der Drift van Wijkvereniging Spaland: radrift@versatel.nl.

Reddingsactie

Rond februari/maart ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken zij naar hun geboortesloot om eieren af te zetten. In het groene gedeelte van Schiedam-Noord trekken veel padden over. Helaas redden ze niet altijd de sloot, vanwege het drukke verkeer. Daarom starten Irado, het NME centrum van de gemeente Schiedam en wijkvereniging Spaland deze reddingsactie op. Daarbij hebben ze hulp nodig van enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om een paar avonduurtjes per week in de maand maart, waarbij de natuurliefhebber zelf aan kan geven op welke doordeweekse dag hij of zij mee wil helpen. Ook al kunt u in die periode slechts enkele keren, alle hulp is welkom.