Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

7e editie Afval the Game: Schiedamse kinderen gaan opnieuw voor minder afval

‘Samen naar minder afval’. Deze week gaat de zevende editie van Afval the Game van start. Met dit grote duurzaamheidsproject gaan basisscholen in Schiedam aan de slag gaan met het verminderen en voorkomen van afval, met als doel een beter milieu. De scholieren leren wat er allemaal komt kijken bij het scheiden van afval, en gaan deze kennis thuis en in hun omgeving toepassen.

Deze editie gaan maar liefst 21 klassen aan de slag met de lespakketten van Afval the Game. Ondanks dat de grote competitie tussen scholen door corona dit keer niet kan plaatsvinden, gaat het project gewoon door. De komende tijd leren ruim 500 kinderen alles over het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Kinderen doen kennis op aan de hand van (gast)lessen, educatieve filmpjes en een kliko vol opdrachten. Ze gaan op onderzoek uit, bedenken creatieve oplossingen en inspireren andere Schiedammers om afval te scheiden en afval te voorkomen om zo het milieu te sparen.

Met Afval the Game nemen Irado, de gemeente Schiedam en de Kleine Ambassade de verantwoordelijkheid om kinderen bewust te maken van het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Hiermee worden zowel kinderen als de volwassenen in hun omgeving geïnspireerd tot een duurzame levensstijl. Het project komt voort uit de ideeën van de Milieucommissie van de Kindergemeenteraad Schiedam. De jonge adviseurs van deze commissie waren actief betrokken bij het vooronderzoek, adviseerden ons onder andere over de opzet van het project en de inzet van social media. Mede door deze input is het project nog leuker en leerzamer voor alle kinderen en sluit het perfect aan bij hun belevingswereld.

Je kunt de belevenissen van de scholieren tijdens Afval the Game volgen via instagram @afvalthegame en Afval the Game Journaals via YouTube.