Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

In Schiedam is het oplaten van ballonnen verboden

In de gemeente Schiedam is het oplaten van ballonnen verboden. Elke ballon die de lucht in gaat, komt weer omlaag. Veel ballonnen komen zo in de natuur terecht. Zeezoogdieren, vissen, landdieren en vogels zien de ballonnen aan voor voedsel en raken verstrikt in de ballonlinten.

Ook dragen ballonnen bij aan de plasticsoep. Stichting De Noordzee zet zich in voor een schone zee. En roept gemeenten in Nederland op een verbod op het oplaten van ballonnen ingesteld. Net als Schiedam heeft inmiddels bijna de helft van alle gemeenten in Nederland een verbod op ballonoplatingen ingevoerd. Het verbod is opgenomen in de APV.

Biologisch afbreekbare ballonnen zijn geen milieuvriendelijk alternatief. Het duurt toch nog jaren voordat ze door de natuur worden afgebroken. Ondertussen kunnen ze nog steeds nadelige gevolgen hebben voor dieren in de natuur.

Er zijn talloze creatieve en feestelijke alternatieven voor ballonoplatingen. Denk aan superbellenblaas, vliegeren, een verloting of het maken van ballondieren. Of een lampionnentocht, een vossenjacht of zwaaien met gekleurde linten.

Kijk ook eens bij: http://www.dieballongaatnietop.nl/alternatieven/