Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

NK Tegelwippen 2022: Schiedam strijdt tegen Vlaardingen

De gemeente Schiedam doet weer mee aan het jaarlijkse NK Tegelwippen. Dit jaar strijden ruim 100 gemeenten om de eer: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? De gemeente Schiedam strijdt dit jaar tegen de gemeente Vlaardingen. Wie wipt de meeste tegels?

Vervang jij de tuintegels voor groen? Van 21 maart tot en met 31 oktober 2022 kan iedere Schiedammer de gewipte tuintegels aanmelden via de website nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Schiedam en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Meer groen voor minder tegels.

Waar laat ik mijn gewipte tegels?

Geef je gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl. Hiervan krijg je een bevestigingsmail. Op vertoon van deze mail kun je gewipte tegels gratis inleveren bij de milieustraat in Schiedam.

Tip

Tegeltaxi
Wil jij de tegels laten op halen, dan kun je een ophaalverzoek indienen om ze op te halen. We komen maximaal 200 tegels bij je ophalen. Zorg er wel voor dat de tegels goed bereikbaar zijn voor onze voertuigen. We halen ze niet op uit steegjes of de tuinen zelf.

Vul daarvoor dit formulier in:

NK Tegelwippen ophaalverzoek tegeltaxi

Naam
Ophaaladres(Vereist)
Gemeente(Vereist)
Maximaal 200
Max. bestandsgrootte: 4 MB.
Upload hier het bestand

NK Tegelwippen

Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefomgeving voor planten en dieren te vergroten. Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand. De gemeente met de meeste gewipte tegels wint de Gouden Tegel.