menu

Startblok Schoonste School Schiedam

OBS Het Startblok is ‘De Schoonste School van Schiedam’. Een jaar lang waren de circa 450 leerlingen en leerkrachten van de school actief in het schoonhouden van het schoolterrein en scheiden van plastic verpakkingen en drinkpakjes. En dat werd beloond met de hoofdprijs: een activiteit ter waarde van € 1000,00.

Cheque

Wethouder Patricia van Aaken overhandigde de cheque aan adjunct-directeur Kees Bol van OBS Het Startblok. Als ‘Schoonste School van Schiedam’ zijn zij gedurende het jaar zeer actief geweest met plastic en drinkpakjes scheiden en het schoonhouden van het schoolplein. Voor scholen is het lastig om alle scholieren zover te krijgen niet alleen papier te scheiden, maar ook alle plastic verpakkingen en drankenkartons. Het Startblok nam aan verschillende projecten deel zoals de voorleesactie over plastic en educatieve projecten zoals Afval the Game, afvallessen van de gemeente Schiedam en opruimen tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat heeft ze veel punten opgeleverd. Het Startblok is ook actief bezig met voorkomen van zwerfvuil. Zij heeft inmiddels ook op het schoolplein een aparte afvalbak voor plastic verpakkingen zoals snoep- en koekverpakkingen en drinkflesjes.

OBS Het Startblok is ‘De Schoonste School van Schiedam’

Schoon Loont

De gemeente Schiedam en Irado zijn na een jaar blij met het resultaat van alle deelnemers Schoon Loont: schone terreinen en ook buitenshuis wordt door jong en oud beter plastic gescheiden.
Vanaf maart 2016 gingen Schiedamse scholen en verenigingen gedurende een jaar de strijd met elkaar aan om plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden en het eigen terrein schoon te houden. Elke opruimactiviteit die op de speciale facebookpagina Schoon Loont werd gedeeld werd beloond met punten. En ook een mysterie jury bezocht de deelnemende scholen en verenigingen en kende punten toe. De school en club met de meeste punten heeft na een jaar de hoofdprijs gewonnen: een activiteit ter waarde van € 1000,00. OBS Het Kleurrijk en Openbare Daltonbasisschool De Klinker wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs.