menu

Dit seizoen geen taxusinzameling op de milieustraten

De afgelopen jaren heeft Irado, samen met bewoners uit Schiedam en Vlaardingen, actief deelgenomen aan de landelijk inzameling van taxus. Al het ingezamelde jonge taxussnoeisel werd op de milieustraten ingezameld en opgehaald door Stichting Taxus voor Hoop. Zij zorgden voor een juiste afvoer en verwerking van de taxusscheuten. Helaas heeft deze organisatie de certificering voor dit jaar niet op tijd rond en kan er dit seizoen op de milieustraten geen inzameling plaatsvinden.

De farmaceutische industrie vraagt om een herkomst van de taxusscheuten. Op collectieve inzamelpunten, zoals de milieustraten van Irado, is dat door Stichting Taxus voor Hoop nog lastig aan te geven. Daarom heeft de Stichting besloten dit jaar geen inzameling op de milieustraten te organiseren. We rekenen erop hopen dat we volgende jaar weer actief kunnen deelnemen. Er is geen andere taxusinzamelaar actief in onze regio. U kunt uw taxussnoeisel nu kwijt in de gft-container.

Over de inzameling

Samen met  taxusbezitters  hebben Irado, Gemeente Schiedam en Gemeente Vlaardingen de afgelopen jaren actief deelgenomen aan de landelijke inzamelactie van Stichting Taxus voor Hoop . In de jonge taxusscheuten zit een belangrijke basisgrondstof voor chemotherapie (Baccatine3).

Lees hier het bericht van Stichting Taxus voor Hoop: http://taxusvoorhoop.nl/belangrijk-nieuws-inzameling-seizoen-2018/