menu

Ook dit seizoen geen taxusinzameling op de milieustraten

De afgelopen jaren heeft Irado, samen met bewoners uit Schiedam en Vlaardingen, actief deelgenomen aan de landelijk inzameling van taxus. Al het ingezamelde jonge taxussnoeisel werd op de milieustraten ingezameld en opgehaald door Stichting Taxus voor Hoop. Vorig jaar maakte de stichting bekend dat de inzameling niet door kon gaan omdat de certificering niet rond was. Helaas geldt dit ook voor aankomend seizoen.

De farmaceutische industrie vraagt om een herkomst van de taxusscheuten. Op collectieve inzamelpunten, zoals de milieustraten van Irado, is dat door Stichting Taxus voor Hoop nog lastig aan te geven. Daarom besloot de Stichting vorig jaar de inzameling op de milieustraten stop te zetten. Lees hier het bericht van Stichting Taxus voor Hoop: http://taxusvoorhoop.nl/belangrijk-nieuws-inzameling-seizoen-2018/

Waar laat ik mijn taxussnoeisel?

Er is helaas ook nog geen andere taxusinzamelaar actief in onze regio. U kunt uw taxussnoeisel nu kwijt in de gft-container. Voor volgend jaar hopen wij dat de inzamelactie weer door kan gaan, want jonge taxusscheuten bevatten een belangrijke basisgrondstof voor chemotherapie (Baccatine3).