menu

Speciale takkenroute in Schiedam en Vlaardingen

Waar laat ik mijn grof tuinafval?

U kunt als inwoner van Schiedam en Vlaardingen dit najaar weer gebruik maken van de speciale ‘takkenroute’ van Irado. Op maandagen in oktober rijden wij een extra route om uw grof tuinafval zoals boomstronken en grote snoeitakken bij u thuis op te halen.

Dit najaar rijdt de tuinroute op:

oktober 2018
Maandag 1 oktober
Maandag 8 oktober
Maandag 15 oktober

Afspraak maken

Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Telefonisch door te bellen met onze klantenservice: 010 – 262 1000. Of via onze website of Irado-app door een grofvuilafspraak te maken voor grof tuinafval. U kunt uw grof tuinafval altijd inleveren bij de milieustraat.

Aanbiedregels

Voor het ophalen van grof tuinafval gelden onze aanbiedregels:

  • Leg uw grof tuinafval onverpakt, gebundeld en maximaal 30 kilo zwaar, op de afgesproken plaats.
  • Boomstronken en takken mogen maximaal 50 cm lang en 25 cm dik zijn, anders is versnipperen niet mogelijk. En wordt het verwerkt als restafval.
  • Per huishouden mag er een maximale hoeveelheid van 2 kuub per dag worden aangeboden.

Van snoeiafval tot groene energie en compost

De verschillende soorten groenafval worden eerst versnipperd en vervolgens verwerkt tot biomassa (groengas) en bodemverbeteraar (compost).

Grof tuinafval buiten deze periode

Irado rijdt de ‘takkenroute’ voor grof snoeiafval uitsluitend in het voor- en najaar. Heeft u grof tuinafval buiten deze periode, dan kunt u deze zelf brengen naar de milieustraat en eventueel hiervoor gratis een aanhanger lenen.