menu

Strijd mee tegen kanker: breng taxussnoeisel naar de milieustraat

Actie nog twee weken langer!

Heeft u taxus baccata in uw tuin? Breng dan het snoeisel van deze haagplant naar de milieustraat van Irado in Schiedam of Vlaardingen. U helpt zo mee in de strijd tegen kanker, want de jonge takken van de taxus zijn een basisgrondstof voor chemokuren. Brengen kan nog t/m maandag 14 september, tijdens de openingstijden van de milieustraat.

De gemeente Schiedam en Vlaardingen zijn op 1 juli 2015 gestart met de landelijke actie van stichting Vergroot de Hoop.  De landelijke actie is nu met 2 weken verlengd. Ook bij milieustraten Schiedam en Vlaardingen kunnen inwoners nog hun jonge taxussnoeisel brengen tot en met maandag 14 september. En alle hulp is welkom in de strijd tegen kanker. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. Bij de milieustraten staan speciale verzamelbakken voor het taxussnoeisel.

Voorwaarden

Het snoeisel moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden, anders kan het niet goed verwerkt worden. Zo zijn alleen eenjarige scheuten bruikbaar en mogen de takken maximaal 30 centimeter lang zijn. Dikke, bruine, houterige takken, takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn helaas niet bruikbaar. Ook moet het taxussnoeisel ‘schoon’ zijn, dus niet vermengd met andere materialen. Dat kan bijvoorbeeld door een doek of zeil op de grond te leggen voordat u de taxushaag gaat snoeien.

Vergroot de hoop, verklein de kans op kanker

Irado en de gemeente Vlaardingen en Schiedam hebben zich aangesloten bij de landelijke inzamelactie  Vergroot de Hoop, waarbij de jonge takken van taxus gebruikt worden voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. En ook Irado levert haar bijdrage, want al het snoeisel van taxus in de openbare ruimte wordt ook afgedragen aan de Stichting Vergroot de Hoop.