menu

Handige tips en gadgets tijdens de informatiemarkt van gft tot compost

Bezoekers aan de informatiemarkt van gft tot compost  gingen zaterdag 30 maart weg met handige tips en ‘gadgets’ over het voorkomen en scheiden van afval.

Etensresten en tuinroute

Wist je bijvoorbeeld dat je etensresten gemakkelijk kan scheiden met een speciaal bakje op je aanrecht voor etensresten? En je gesnoeide takken kan aanmelden voor de speciale tuinroute van Irado in het voorjaar? En met een composthoop in je tuin zorg je voor een natuurlijke toevoeging waar de planten en dieren wel raad mee weten, vertelde Ruud, de beheerder van de Schiedamse Kindertuinen.

Voorkomen van afval is best makkelijk

Met een speciaal ‘eetmaatje’ – een maatbeker voor pasta rijst, pasta en couscous, voorkom je dat je teveel eten maakt en weg moet gooien. En milieuvriendelijke allesreinigiger kan je heel gemakkelijk zelf maken, aldus de enthousiaste dames die in 2017 meededen aan het project 100 dagen 100 procent afvalvrij en nu door gegaan zijn met zo veel mogelijk afvalvrij te leven.

Repareersessie

En de vrijwilligers van het Repaircafé Vlaardingen hielpen de bezoekers letterlijk met het voorkomen van afval door kapotte apparaten direct te repareren of door te verwijzen naar hun maandelijkse repareersessie aan de Professor Telderstraat op de 1e zaterdag van de maand.

Bent u er volgend jaar ook bij?

Ieder jaar tijdens de landelijk compostdag organiseren we deze informatiemarkt aan de Kreekweg in Vlaardingen. Houdt u voor de datum in 2020 onze website – of andere communicatiekanalen –  in de gaten!

Komt u ook volgend jaar naar de informatiemarkt van Gft tot compost?