menu

Al 15 chemotherapieën dankzij taxusinzameling

Brengen naar milieustraat kan nog tot 31 augustus

Inwoners van Schiedam en Vlaardingen zijn goed bezig! Gezamenlijk zijn er al vijftien volle bakken taxussnoeisel geleverd voor de actie ‘Vergroot de Hoop: verklein de kanker’. Drie bakken (= 3 chemotherapieën) meer dan vorig jaar, terwijl u nog taxussnoeisel naar de milieustraten kunt brengen tot woensdag 31 augustus 2016.

Vergroot de Hoop: verklein de actie

Net als vorig jaar doen gemeente Schiedam en Vlaardingen mee aan de landelijke inzamelactie van Stichting Vergroot de Hoop om zoveel mogelijk jonge en schone taxusscheuten in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De inzamelactie loopt van 15 juni tot 31 augustus, want dan is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Bij de milieustraten Vlaardingen en Schiedam staan speciale verzamelbakken voor het taxussnoeisel.

Jonge en schone takken

Het snoeisel moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden, anders kan het niet goed verwerkt worden. Zo zijn alleen eenjarige scheuten bruikbaar en mogen de takken maximaal 30 centimeter lang zijn. Dikke, bruine, houterige takken, takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn helaas niet bruikbaar. Ook moet het taxussnoeisel ‘schoon’ zijn, dus niet vermengd met andere materialen. Dat kan bijvoorbeeld door een doek of zeil op de grond te leggen voordat u de taxushaag gaat snoeien.