menu

Vanaf juni ook in Rozenburg metalen- en drankenkartonverpakkingen bij plastic afval

Vanaf juni mogen ook in Rozenburg drankenkartons, zoals sap- en yoghurtpakken en metalen verpakkingen bij plastic afval in de plasticcontainer. Dit scheelt niet alleen in de restafvalzak, maar is ook goed voor het milieu. Want hoe minder afval er in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe beter dit is. Bovendien kunnen drankenkartons heel goed hergebruikt worden.

Wat zijn drankenkartons- en metalenverpakkingen?

Drankenkartons zijn pakken voor zuivel en sap, zoals vla, yoghurt, melk, vruchtensap en kleine drinkpakjes voor kinderen. Let er wel op dat het pak zo leeg mogelijk is. Om ruimte te besparen kunnen de drankpakken opgevouwen en uitgeknepen worden, zo komt het laatste restje vla of yoghurt nog uit het pak. De pakken hoeven niet uitgespoeld te worden, maar moeten wel leeg zijn. Als er een dop op zit, draai die dan terug op het pak.

Metalenverpakkingen zijn blik zoals lege conservenblikken (soep, groente, knakworst, vis, kattenvoer), lege drankblikjes (bier, frisdrank), aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en doppen (zoals bier- en frisdrankdopjes), stalen siroopflessen en waxinelichtcupjes.

Inzameling

In Rozenburg worden plastic-, metalen- en drankenkartonverpakkingen huis-aan-huis opgehaald. Daarnaast staan er ook verzamelcontainerĀ in de wijken. De plasticcontainers zijn te herkennen aan het Plastic Hero Logo. Raadpleegt u de afvalkalender voor de inzameldagen. Op het overzicht van Afval Apart Punten vindt u de containers bij u in de wijk.

Inwoners van Rozenburg kunnen voor meer informatie ook op www.rotterdam.nl/plastic kijken.