menu

Vanaf september leegt Irado de gft-kliko in Schiedam weer elke twee weken

Met ingang van maandag 2 september 2019 leegt Irado de gft-kliko weer eens in de twee weken op de vaste ophaaldag. Op de afvalkalender is te zien welke dag dat is in uw buurt.

Dat betekent voor het legen van uw kliko aan huis dat Irado in de week van 2 – 6 september weer langskomt volgens het schema van tweewekelijks inzamelen. Deze week is dan alleen de gft-kliko aan de beurt. In de daarop volgende week van 9 – 13 september wordt het restafval of pmd opgehaald volgens het tweewekelijkse schema. Voor het raadplegen van de vaste ophaaldag van uw kliko’s kunt u terecht op de afvalkalender of de Irado-app.

Een geheugensteuntje: in de even weken wordt de gft-kliko met groene deksel geleegd en in de oneven weken de grijze restafvalkliko, of de grijs/oranje pmd-kliko (voor verpakkingen van plastic, metaal/blik en drankenkartons).

De aangepaste ophaalfrequentie tijdens de zomermaanden was tijdelijk, om stank en maden geen kans te geven. Is het nog warm? Houd kliko’s schoon en fris met (heet) water en een scheutje azijn of water en groene zeep. Klik verder voor meer tips.