menu

Victoria’04 Schoonste Club Vlaardingen

Victoria ‘04 is ‘De Schoonste club van Vlaardingen’. Een jaar lang waren de leden van de vereniging actief in het schoonhouden van het sportterrein en scheiden van plastic verpakkingen. En dat werd beloond met de hoofdprijs: een activiteit ter waarde van € 1000,00.

Cheque

Wethouder Ruud van Harte overhandigde de cheque aan complexbeheerder Frans van Veen. Als ‘Schoonste Club van Vlaardingen’ zijn zij gedurende het jaar zeer actief geweest met plastic verpakkingen scheiden en het schoonhouden van het sportterrein. Voor verenigingen is het lastig om alle leden zover te krijgen plastic verpakkingen te scheiden. Victoria ’04 heeft op verschillende woensdagmiddagen met jonge leden actief het terrein opgeruimd. En deelgenomen aan de sportclubacties van organisaties Nederland Schoon en Natuur & Milieu. Dat heeft ze veel extra punten opgeleverd. Als extra beloning ontvingen ze een grote oranje petfles om gemakkelijk de sportdrankflesjes in te verzamelen en een goaldoek met als thema zwerfvuil.

Voetbalvereniging Victoria ’04 is ‘De schoonste club van Vlaardingen’

Schoon Loont

De gemeente Schiedam en Irado zijn na een jaar blij met het resultaat van alle deelnemers aan project Schoon Loont: schone terreinen en ook buitenshuis wordt door jong en oud beter plastic gescheiden.

Vanaf maart 2016 gingen Vlaardingse scholen en verenigingen gedurende een jaar de strijd met elkaar aan om plastic verpakkingen te scheiden en het eigen terrein schoon te houden. Elke opruimactiviteit die op de speciale facebookpagina Schoon Loont werd gedeeld werd beloond met punten. En ook een mysterie jury bezocht de deelnemende scholen en verenigingen en kende punten toe. De school en club met de meeste punten heeft na een jaar de hoofdprijs gewonnen: een activiteit ter waarde van € 1000,00. VLTC en TV Holy  wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs.