Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Container GFT en papier/karton voor laagbouw

Deze week starten we ondanks het winterse weer met een tweede ronde uitgifte containers voor GFT en papier/karton aan huis. Het rondbrengen van de nieuwe containers zal circa 3 weken in beslag nemen.

Inwoners met een tuin (voortuin of achtertuin met achterom) krijgen een eigen minicontainer GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) en oud papier/karton. De betreffende inwoners hebben een brief ontvangen met verdere informatie. Voor deze tweede groep start het legen van de container in maart en vanaf 1 maart  is de afvalkalender beschikbaar. Ook via de Irado-app.

Tip

Automatisch een notificatie voor de inzameldag ontvangen? Dat stelt u eenvoudig in via de Irado-app.

Iedereen kan GFT en papier scheiden

Het uitbreiden van de containers aan huis voor GFT en papier is één van de maatregelen uit het Actieplan halvering restafval Vlaardingen 2019, dat door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeente wil iedereen met een eigen tuin (voortuin of achtertuin met achterom) een eigen minicontainer geven voor GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) en voor oud papier/karton. Zo krijgen meer inwoners de gelegenheid om deze grondstoffen te scheiden en wordt er minder restafval verbrand.

Waarom gft en papier scheiden?

GFT en oud papier/karton zijn waardevolle grondstoffen. Van uw GFT wordt compost gemaakt en van oud papier/karton wordt nieuw papier gemaakt. Met het scheiden ervan leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Het scheiden van GFT en oud papier/karton levert de gemeente bovendien geld op en is voordeliger dan het verbranden als restafval.

Vragen over de nieuwe container?

Heeft u nog vragen over de nieuwe container? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neemt u dan contact op met de gratis helpdesk van DVL: 0800 – 3500 100. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur tot 1 maart 2021.