Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Gemeente Vlaardingen wipt mee met NK Tegelwippen 2024

De gemeente Vlaardingen neemt deel aan het jaarlijkse NK Tegelwippen. Ruim 40 gemeenten strijden jaarlijks om de eer: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Vanaf 21 maart kan iedereen de gewipte tegels aanmelden via de website nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller 2024. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober.

Meedoen

Geef je gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl. Hiervan krijg je een bevestigingsmail. Op vertoon van deze mail kun je gewipte tegels gratis inleveren bij de milieustraat in Vlaardingen.

NK Tegelwippen

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen!