menu

Volg de Irado #Zwerfieroute tijdens de Brandersfeesten in Schiedam

Uitgekauwd, flesje leeg of klaar met uw sigaret? Natuurlijk gooit u ook tijdens de Brandersfeesten uw afval niet op straat maar in de afvalbak.  Volg daarom zaterdag 26 september onze Irado #Zwerfieroute, dan ontdekt u een heel andere kant van afval! Op verschillende locaties in het Centrum van Schiedam komt u ons tegen en laten we zien hoe we zwerfafval kunnen voorkomen.
Bij de kauwgomboom kun je je kauwgom achterlaten, met je frisdrankblikje kun je blikgooien in de blikvanger, neem je plastic fles mee om samen een reuze ketting van plastic te maken. Er fietst een asbak door de Hoogstraat en ons ‘Zwerfieorkest’ speelt zodra je iets in de afvalbak gooit. Iedereen die graag eens in een vuilniswagen of veegwagen wil zitten kan een rondrit maken van circa 20 minuten. Bekijk ons programma voor exacte tijden en locaties.

Programma Irado #Zwerfieroute:

Stel uw vraag – Huis te Riviere van 11.00 – 17.00 uur
Kom naar onze informatiestand bij Huis te Riviere, stel uw vraag en maak uitgebreid kennis met Irado.

Rij mee! – Huis te Riviere van 11.00 – 17.00 uur
Hoe is het om in een van de wagens van Irado mee te rijden? U ontdekt het tijdens een rondrit van ongeveer 20 minuten. Onze chauffeurs houden een plekje voor u vrij in de vuilniswagen of veegmachine. Ze rijden natuurlijk ook even langs de milieustraat. Vertrek- en eindpunt zijn bij Huis te Riviere. Meerijden kan vanaf 11.00 uur. Om 16.30 uur vertrekt de laatste rit.

Melkpakselfie – Huis te Riviere van 11.00 – 17.00 uur
Kom langs en ga op de foto als melkpak! Zo vergeet u nooit meer dat u drankenkartons voortaan apart inlevert in de container voor plastic verpakkingsafval.

Kauwgomboom – Land van Belofte van 11.00 – 17.00 uur
Waar laat u dat plakkerige stukje kauwgom als er geen smaak meer aanzit? Natuurlijk in de prullenbak! Behalve tijdens de Brandersfeesten, dan plakt u uw kauwgom op een kunstzinnige kauwgomboom aan het Land van Belofte in ruil voor een frisse attentie. Doen hoor, want het duurt wel 20 jaar voordat een stukje kauwgom op straat vergaan is.

Asbakfiets – Hoogstraat van 11.00 – 17.00 uur
Wist u dat het maar liefst twee jaar duurt voordat een sigarettenpeuk verteerd is? En dat peuken een groot gevaar vormen voor dieren die ze opeten? Kom daarom naar de Hoogstraat, doof uw sigaret in de asbakfiets en ontvang een handig zakasbakje, zodat u altijd uw asbak bij u heeft.

Blikvanger! – Doeleplein van 11.00 – 17.00 uur
Op het Doeleplein staat zaterdag een heel bijzondere blikvanger: een echte circusartiest! Geweldig wat hij allemaal met blik kan. En wilt u zelf uw behendigheid met frisdrankblikjes testen? Probeer ze in één keer in de speciale afvalbak te gooien.

Reuze ketting van petflessen – Hoek Broersveld / Gat van Bolmers vanaf 12.30 uur
Voor al dat afval scheiden verdienen Schiedammers een reuze medaille. En die gaan we zelf maken! Lever uw schone lege petfles, plastic wasverzachter of shampoofles in en we rijgen er een ketting van voor de reuze medaille. We hebben er veel nodig, dus neem alle plastic flessen mee die u tegenkomt.

#Zwerfie-orkest – Hoek Hoogstraat / Koemarkt
Er zit muziek in afval en dat laten we u weten ook! Tijdens de Brandersfeesten trommelen we u letterlijk op uw afval gescheiden in te leveren. Voor ieder stuk zwerfvuil dat u langs brengt aan de Koemarkt, zwelt het zwerfie-orkest aan.

Duurzaamheidsmarkt

U komt Irado op meer plekken tegen tijdens de Brandersfeesten. Op de Duurzaamheidsmarkt bijvoorbeeld. Daar kunt u met groene vingers aan de slag met lege drankenkartons en plastic flessen. En natuurlijk houden we het hele weekend de stad schoon. U tijdens de Irado #Zwerfieroute en Irado na afloop van de feestelijke activiteiten.

Irado advertentie brandersfeesten 2015

Irado advertentie brandersfeesten 2015