menu

Voorkom zwerfvuil: gooi plastic in de juiste afvalbak!

Plastic Fantastic quiz!

Vrijdag 20 mei maakten de Schiedamse marktbezoekers kennis met twee flitsende quizdames.  Zij testten de kennis van het marktpubliek over plastic verpakkingsafval met leuke vragen, een voorwerpenronde en hier en daar een ‘instinker’. Zo leerden de deelnemers meer over de waarde van plastic en werden ze beloond met een kleine attentie.

Voorkom Zwerfvuil: Gooi je plastic in de juiste afvalbak! Klik op de foto voor het filmpje

De act maakt deel uit van de zwerfvuilcampagne waarin maandelijks zwerfvuil acts op de markt plaatsvinden. Elke keer komt een ander thema aan bod. Ditmaal het thema plastic verpakkingsafval. Dit afval belandt vaak te gemakkelijk als zwerfvuil op straat en blijft eeuwig liggen als het niet opgeruimd wordt. Terwijl er nieuwe plastic producten van gemaakt kunnen worden zoals bijvoorbeeld een fleecetrui en tennisballen. Gooi plastic verpakkingen én drankenkartons niet op straat, maar brengen het naar de speciale container in de buurt is de onderliggende boodschap aan de Schiedammers.

Campagne Zwerfvuil: Weg ermee!

Deze vijfde act maakt onderdeel uit van de voorlichtingscampagne van Irado en gemeente Schiedam om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil.