menu

Wat betekent winters weer voor de afvalinzameling door Irado?

De winterse weersomstandigheden hebben invloed op de afvalinzameling. De praktische gevolgen door het winterse weer communiceren we op deze webpagina en via onze social mediakanalen Twitter, Facebook en Instagram.

Het legen van de containers door Irado blijven we doen. Vanwege de verwachte weersomstandigheden kan het legen van de kliko of minicontainer vertraging opleveren. Mogelijk heeft het ook invloed op de bereikbaarheid en het legen van de ondergrondse containers. Leest u onderaan deze pagina de dagelijkse update voor de afvalinzameling in uw gemeente. Gedurende de dag wordt deze pagina steeds bijgewerkt.

Als het vriest is het extra lastig om de gft-containers goed te legen. Door het vocht in groente, fruit- en tuinafval vriest het makkelijk vast aan de zijwand en de bodem en krijgen we de containers soms niet helemaal leeg. Onze medewerkers besteden extra aandacht aan het legen van de containers bij vorst. Zo drukken ze extra op de ledigingsknop van de vuilniswagen zodat de container extra geschud wordt. Het kan echter voorkomen dat de container vanwege de vorst toch niet helemaal is geleegd, ondanks alle voorzorgsmaatregelen.

U kunt helpen: beperk deze dagen zoveel mogelijk het aanbieden van afval en plaats zeker geen afval naast de containers.

De volgende tips helpen om vastgevroren afval in uw container of kliko te voorkomen:

  • Stamp het afval niet aan en maak licht en vastzittend afval los van de wanden.
  • Is het deksel vastgevroren: plaats een klein houtje, bijvoorbeeld een knijper, tussen het deksel de container om vastvriezen te voorkomen.
  • Plaats de container uit de wind, bijvoorbeeld tegen de gevel of in een schuur of garage.
  • Leg krantenpapier, zaagsel of een eierdoos onder in de container.
  • Gooi zo min mogelijk nat afval in de container door het eerst uit te laten lekken.
  • Gebruik geen zout om bevriezing van afval in de container tegen te gaan. Dit verontreinigt het afval namelijk.

We vragen uw begrip voor het mogelijke ongemak. En wees voorzichtig als u naar buiten gaat.

Update woensdag 17 februari 2021:

Gedurende de dag wordt dit overzicht bijgewerkt

We zijn op pad om alle containers te legen.  Incidenteel verwachten we dat de inzameling vertraging kan opleveren door de weersomstandigheden. Is de container of kliko niet geleegd, dan proberen dat de volgende dag alsnog te doen.
Er zijn problemen met de software van de restafvalcontainers vanwege de vorst, waardoor ze storing kunnen opleveren. We proberen dit ondanks de weersomstandigheden zo snel mogelijk te verhelpen.

Capelle aan den IJssel:

De reguliere afvalinzameling is hervat.

Vlaardingen

De reguliere afvalinzameling is hervat.

Schiedam:

De  papierkliko’s door verenigingen en scholen worden deze week geleegd: 15 t/m 19 februari. Het betreft de papierinzameling met kliko’s in de wijken:

  • Sveaparken, Woudhoek: maandag 15 februari
  • Vlinderhoven, Gaarden: dinsdag 16 februari
  • West: donderdag 18 februari

In overige wijken is de reguliere afvalinzameling hervat.