menu

Wedstrijd om schoonste school en schoonste club is gestart

De wedstrijd om de schoonste school en de schoonste club van Schiedam en Vlaardingen is gestart. Vanaf nu gaan scholen en sportverenigingen in beide gemeenten de strijd met elkaar aan om plastic verpakkingen te scheiden en het eigen terrein schoon te houden. Wethouder Van Harten van de gemeente Vlaardingen gaf samen met de Schiedamse wethouders Van Steenderen en Gouweleeuw het officiële startsein van de wedstrijd. De winnaars worden in maart 2017 bekend gemaakt. 

De schoonste club

Zaterdag 19 maart jl. was de aftrap van de wedstrijd de schoonste club bij voetbalvereniging VFC in Vlaardingen. Swingend op muziek van het ‪#‎zwerfie orkest nam VFC-voorzitter Jan Stijger het woord. Hij weet zeker dat VFC de schoonste club van Vlaardingen is en daagde daarom alle leden uit dit waar te maken. Wethouders Ruud van Harten van Gemeente Vlaardingen en Alexander van Steenderen van Gemeente Schiedam gaven beiden het belang van Schoon Loont aan. Ze overhandigden symbolisch een set opruimmaterialen aan de onderhoudsploeg van VFC. Komend jaar zullen alle deelnemende clubs met opruimacties de wedstrijd aangaan met VFC. Over een jaar weten we echt wie de schoonste club van Vlaardingen en de schoonste club van Schiedam is.

De schoonste school

Op maandag 21 maart jl. was de aftrap van de wedstrijd de schoonste school bij Stedelijk Gymnasium Schiedam. Rector Benedict Hamans nam hier het woord om uit te leggen hoe belangrijk een schone school is en welke rol de scholieren daar zelf in hebben. Zeker als je de snoeproute volgt vanaf de supermarkt naar school. De school heeft een projectteam van 15 leerlingen die het komende jaar enthousiast ideeën gaan bedenken om de school schoon te houden. Wethouder Nathalie Gouweleeuw van Gemeente Schiedam is erg benieuwd naar het verloop van de wedstrijd. Wat gaan scholen en sportverenigingen allemaal aan acties bedenken om te winnen? Zij overhandigde symbolisch een set opruimartikelen aan het projectteam van het Stedelijk Gymnasium. Wethouder Ruud van Harten van de gemeente Vlaardingen riep de Vlaardingse scholieren op net zo hard mee te doen. 

Schoon loont

De wedstrijd voor de schoonste school en de schoonste club maakt deel uit van de campagne Schoon Loont. Deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval (en in Schiedam ook drankenkartons). Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt vermindert de hoeveelheid restafval en besparen zij direct op de kosten voor afvoer hiervan. Zorgen de sporters en scholieren daarnaast nog voor een zwerfafvalvrij terrein, dan kunnen zij meestrijden in de competitie: ‘Schoonste Club en Schoonste School van Schiedam of Vlaardingen. Ze maken daarmee kans op een activiteit ter waarde van € 1000,00. Er zijn ook nog tweede (twv € 750,00) en derde prijzen (twv. € 500,00) te winnen. De wedstrijd is gestart op 19 maart 2016 – de Landelijke Opschoondag – en eindigt in maart 2017.

(c) 2016 Ron van Rossum. All Rights Reserved. Start van de schoonste school van de stad bij Stedelijk Gymnasium Schiedam