menu

Wie is de schoonste club en school van de stad?

Op zaterdag 19 maart en maandag 21 maart 2016 geven de gemeente Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk het officiële startsein voor de start van de competitie ‘Schoonste club’ en ‘Schoonste school’ van de stad.  U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wethouders Van Steenderen en Gouweleeuw van Schiedam en wethouder Van Harten van Vlaardingen roepen tijdens hun bezoek de sportverenigingen en scholen in beide gemeenten op samen met leerlingen en leden het eigen terrein schoon te houden en plastic verpakkingsafval (en in Schiedam ook drankenkartons) te scheiden.

Programma Vlaardingen: zaterdag 19 maart 2016

Locatie:  Voetbalvereniging VFC, Sportlaan 130 in Vlaardingen
12.30 – 13.00 uur: onderbegeleiding van muziek van het ‘Zwerfie-orkest’ geven wethouders Van Harten (Vlaardingen) en Van Steenderen (Schiedam)  samen met clubvoorzitter Jan Stijger de feestelijke aftrap van de wedstrijd:

  • onthulling container voor plastic verpakkingsafval
  • belang van afvalscheiding op het eigen terrein: oproep tot schoonmaakacties
  • presentatie van de clubheld

 Programma Schiedam: maandag 21 maart 2016

Locatie:  Stedelijk Gymnasium, Valeriusstraat 31 in Schiedam
12.15 – 12.45 uur: onderbegeleiding van muziek van het ‘Zwerfie-orkest’ geven wethouders Gouweleeuw (Schiedam) en Van Harten (Vlaardingen) samen met rector Benedict Hamans de feestelijke aftrap van de wedstrijd:

  • onthulling container voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons
  • belang van afvalscheiding op het eigen terrein: oproep tot schoonmaakacties
  • presentatie van het projectteam schoon

 Schoon loont

De actie voor de scholen en verenigingen bestaat uit twee onderdelen. Deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval (en in Schiedam ook drankenkartons). Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt vermindert de hoeveelheid restafval en besparen zij direct op de kosten voor afvoer hiervan. Zorgen de sporters en scholieren daarnaast nog voor een zwerfafvalvrij terrein, dan kunnen zij meestrijden in de competitie: ‘Schoonste Club en Schoonste School van Schiedam of Vlaardingen. Ze maken daarmee kans op een activiteit ter waarde van € 1000,00. Er zijn ook nog tweede (twv € 750,00) en derde prijzen (twv. € 500,00) te winnen. De wedstrijd start op 19 maart 2016 – de Landelijke Opschoondag – en eindigt in maart 2017.