Nolenslaan gaat voor schoonste winkelgebied

Wij gaan voor een schone Nolenslaan, helpt u mee? Dat is het verzoek van de winkeliers in de Nolenslaan Schiedam aan bezoekers en omwonenden. En helpen doe je vooral door zwerfvuil en vervuiling in het winkelgebied te voorkomen. Gooi je afval niet op straat maar gooi het in één van de vele prullenbakken en breng je winkelwagentje na gebruik weer terug. Een schone en nette winkelstraat heeft iedereen profijt van!

Het kan altijd schoner

Elk jaar organiseert de Stichting Nederland Schoon de wedstrijd ‘Het schoonste winkelgebied van Nederland’. De Nolenslaan is afgelopen jaar 76 plekken gestegen op de landelijke ranglijst van winkelgebieden: van plek 442 naar 366. De winkeliersvereniging de Nolenslaan is heel blij met deze  stijging, maar wil natuurlijk voor 2018 nog hoger scoren. Niet om de wedstrijd te winnen, maar vooral omdat iedereen baat heeft bij een schoon winkelgebied.

Postercampagne en voorlichting

Veertien winkeliers staan op posters in de winkels, prullenbakken en borden langs de weg. Als ambassadeur voor een schone winkelstraat.

Afbreektijden zwerfvuil

Naast de oproep van de winkeliers wordt ook op een ludieke wijze voorlichting worden gegeven over het effect van zwerfvuil. Zo speelt spelen tijdens de braderie aan de Nolenslaan de Irado Zwerfvuildames een memoryspel spelen over afbreektijden zwerfvuil.