menu

Schoon Loont: een schone school en sportclub loont

Onder de naam ‘Schoon Loont’ worden verenigingen en scholen in de gemeenten Schiedam en Vlaardingen opgeroepen samen met leerlingen en leden te zorgen voor een schone omgeving. En te streven naar een afvalvrije school of vereniging. De gemeenten en Irado ondersteunen u hierin met verschillende middelen. 

  1. Plastic afval (en drankenkartons)* in de plastic container.

Deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval (en drankenkartons)*. Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt, vermindert de hoeveelheid restafval en wordt direct bespaard op de kosten voor afvoer hiervan. Ongetwijfeld bestaat het (zwerf)afval op sportverenigingen en scholen uit plastic.  Lege petflesjes, drinkpakjes en brood- of frituurbakjes worden op straat gegooid of komen bij het restafval terecht. Terwijl deze afvalsoorten makkelijk te scheiden zijn en thuishoren in de container voor plastic verpakkingsafval (en drankenkartons)*.

  1. Deel initiatieven voor een schone omgeving.

Scholen en verenigingen kunnen samen met hun scholieren en leden zorgen voor een schone omgeving. Gaat uw club of school zover dat u zich afvalvrij kunt noemen? Irado ondersteunt u graag bij deze uitdaging. Deel uw initiatief zoals bijvoorbeeld, milieuweek,  afvalvrije week, zwerfafvalprojecten, duurzaamheidsprojecten. We denken graag met u mee om uw initiatief tot een succes te maken. Bijvoorbeeld door ondersteuning in de vorm van kennis en middelen.

Ja, ik wil een schone leefomgeving

Via het formulier Deelnemen Schoon Loont kunt u zich opgeven voor ‘Schone club en school loont’  en uw gegevens achterlaten. Vervolgens neemt een van onze projectleden op korte termijn contact met u op.

Campagnemateriaal

Via de website van Irado en de speciale facebookpagina Schoon Loont houden we u op de hoogte van het verloop van de initiatieven. Hiervoor is een digitale communicatiekit beschikbaar met gemeentespecifieke informatie waaronder: actielogo’s voor op uw website en in uw clubblad, praktische afvalscheidingstips, links naar handige ‘schoon’ websites en (interactieve) lesprogramma’s. En via social media vragen we voortdurend aandacht voor het in beeld brengen van alle initiatieven.

Kies uw Schoon Loont-gemeente:

volg ons fb