menu

Koos de Vuilnisman op bezoek bij basisscholen in Lansingerland

In oktober 2012 vond de aftrap plaats van lessen afvaleducatie voor het basisonderwijs in Lansingerland op basisschool De Poort. Deze lessen werden gegeven door ‘Koos de Vuilnisman’ op alle basisscholen in Lansingerland

Schooljaar oktober 2012 – januari 2013

Tijdens de lessen van Koos de Vuilnisman werd ingegaan op vragen als ‘Wat is afval en waar blijft het?’ ‘Wat is afvalvermindering en afvalscheiding en wat levert het op?’. Alle deelnemende klassen kregen na de afvalles de opdracht een collage te maken over wat ze geleerd hadden van Koos de Vuilnisman en hoe ze op hun school afvalscheiding en -vermindering stimuleren.

In april vond de feestelijke afsluiting en prijsuitreiking plaats op de Koningin Beatrixschool. Wethouder Tymon de Weger van de gemeente Lansingerland, de directeur van Irado André Hertog en Koos de Vuilnisman reikten het bord ‘Winnaar afvalvrije school 2012-2013′ uit aan groep 7.

Groep 7 had de winnende collage gemaakt met een duidelijke boodschap: ‘Koos we hebben maar één aarde en daarom werken we met drie acties aan de afvalvrije klas:

  1. Heel de klas is overgegaan op bekers in plaats van pakjes om zo een hoop afval te besparen.
  2. In de klas hangt een zak speciaal om plastic te scheiden.
  3. Er staat een papierbak in de klas voor oud papier.

Wegens het grote succes zijn de lessen van Koos de Vuilnisman in Lansingerland voortgezet in schooljaar 2013 – 2014.<