menu

Toegangspas

U kunt de restafvalcontainers alleen openen met een toegangspas. Deze ontvangt u in uw Slimmer Scheiden Starterskit die u in de week voor de omwisseldag ontvangt. U heeft met uw toegangspas toegang tot alle ondergrondse restafvalcontainers in uw wijk.

De ondergrondse restafvalcontainers zijn uitgerust met een beveiligingssysteem dat registreert wanneer de container vol is, zodat Irado deze op tijd kan legen. Dit gebeurt aan de hand van het totaal aantal klepbewegingen van de container.

De locaties ondergrondse restafvalcontainers in uw buurt en de verzamelcontainers van de Afval Apart Punten kunt u raadplegen op deze plattegrond.

Om de container de openen heeft u de toegangspas nodig.

 

 

 

 

 

 

 

Handleiding downloaden

Veelgestelde vragen

 • Gebruik van de toegangspas

  Wat moet ik doen als ik de pas voor de ondergrondse container kwijt bent?

  Als uw toegangspas voor de ondergrondse container niet meer werkt, dan contact met ons op via info@irado.nl of bellen via 010 – 262 1000. We blokkeren dan uw oude pas en sturen u een nieuw pas toe. Er wordt één pas per adres uitgegeven.

  Mijn pas werkt niet. Wat nu?

  U kunt hiervoor Irado mailen via info@irado.nl of bellen via 010 – 262 1000.

  Op welke restafvalcontainer kan ik mijn pas gebruiken?

  Met de toegangspas kunt u in de hele wijk uw restafval kwijt. Dat is handig als er bijvoorbeeld een container verstopt zit.

  Waarom wordt er gewerkt met een toegangspas?

  De pasjes worden gebruikt om te zorgen dat er geen illegaal (bedrijfs)afval in de containers wordt gestort. Bovendien is de capaciteit van de containers berekend op het aantal huishoudens. Op grond van het aantal klepopeningen krijgen we een indicatie wanneer we de container moet legen. De ophaalfrequentie kan op deze manier worden bijgesteld.