menu

Veelgestelde vragen over het lenen van de aanhanger

Irado stelt gratis een aanhanger ter beschikking voor het wegbrengen van grofvuil naar de milieustraat. Inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel kunnen gratis een aanhanger van Irado lenen via de milieustraat in hun gemeente.

De meest gestelde vragen aan onze klantenservice over het lenen van de aanhanger beantwoorden we onderstaand. Heeft u andere vragen, neemt u dan contact op met onze klantenservice: info@irado.nl of bel met 010 – 262 1000.

Veelgestelde vragen

 • Hulp en advies bij aanhanger lenen

  Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het lenen van de aanhangwagen?

  De Irado aanhangwagens met een maximale massa (lediggewicht + laadvermogen) tot 750 kg kunt u met een rijbewijs B rijden.

  Wat voor kentekenplaat moet ik hebben?

  Voor het rijden onze aanhangers heeft u een witte kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. De witte kentekenplaat is bestemd voor aanhangwagens t/m 750 kilo. U dient zelf zorg te dragen voor deze kentekenplaat.

  Waarom is een afdekzeil nodig?

  Bij een open aanhangwagen is het wettelijk verplicht om de lading af te dekken tijdens het rijden. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid op de weg te verhogen. De bekeuringen kunnen hoog zijn. U krijgt het afdekzeil bij het afhalen bijgeleverd. Het gebruik van het afdekzeil is gratis.

  Hoe koppel ik de aanhanger aan mijn voertuig?

  Om de aanhangwagen aan uw auto te koppelen doorloopt u de volgende stappen:

  1. Breng de aanhangwagen naar de auto.
  2. Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak.
  3. Haal de handrem er af (druk de handrem omlaag)
  4. Draai het neuswiel omhoog.
  5. Bevestig correct de hulpkoppeling.
  6. Sluit de stroomkabel aan.
  7. Plaats uw kentekenplaat.
  8. U kunt vertrekken.