menu

BEST-spullen via Byewaste

BEST-spullen via Byewaste

Heeft u nog boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel in huis liggen die u niet meer gebruikt? Bij Irado noemen we deze spullen BEST-spullen en ze zijn nog prima te hergebruiken of te recyclen.

In samenwerking met Byewaste voeren Irado, kringloopwinkel Het Goed en de gemeente Vlaardingen van september t/m november 2020 een proef uit in Babberspolder met het gratis aan huis ophalen van deze spullen. Inwoners uit deze buurt ontvangen een brief met sticker waarin ze worden uitgenodigd deel te nemen aan de proef.

 

  • Nog bruikbare spullen krijgen een nieuw leven
  • Recycling van materialen
  • Beter voor het milieu
  • Inzameling huis-aan-huis

Zo werkt het:

Download de Byewaste-app uit de app-store (voor iOs/Apple, of Android)
Stop de spullen die u kwijt wilt in een doos of plastic zak, sluit/knoop deze goed dicht
Plak de sticker erop
Kies in de Byewaste-app de datum en tijd voor het gratis afhaalmoment
Zet de doos of zak op de geplande dag en tijd buiten bij de voordeur.
Hiervoor hoeft u niet thuis te blijven.

Wat gebeurt er met de spullen?

Uw aangeboden boeken, speelgoed en textiel worden, als ze nog in goede staat zijn, hergebruikt via kringloopwinkel Het Goed. Uw afgedankte (kleine) elektrische apparaten worden gerecycled en zijn zo grondstof voor nieuwe materialen. En dat is goed voor het milieu.

 

Hulp nodig?

Bezoek de website www.byewaste.app voor meer informatie over Byewaste en de app. Of neem contact met op via de helpdesk:
WhatsApp +31 6 221 68 808 of via

 

Wat mag ik aanbieden?

BEST-spullen in goede of slechte staat: ook spullen die niet meer werken mag u aanbieden. U mag spullen in goede, maar ook in slechte staat af laten halen.
BOEKEN Boeken Tijdschriften
ELEKTRISCHE  APPARATEN met stekker zoals stofzuiger, koffiemachine, LCD-scherm, computer, haardroger/föhn, blender/keukenmachine, keramische kookplaten, strijkijzer, afstandsbedieningen, en kabels Frituurpan met inhoud
ELEKTRISCHE  APPARATEN met batterij  zoals scheerapparaten, gamespullen, fotocamera, afstandsbediening, tandenborstel Groot wit- en bruingoed, zoals televisies, wasmachine, koelkast, vriezer etc.
SPEELGOED Speelgoed Video- en cassettebanden en cd’s en dvd’s
TEXTIEL Kleding: schoon en droog en schoenen (per paar)  Nat of vervuild textiel
Let op: We halen uitsluitend BEST-spullen op. Dat betekent dat we klein chemisch afval, zoals verfblikken, medicijnen en naalden, vervuilde spullen, bedrijfsafval, restafval en grofvuil en glas en aardewerk niet meenemen.

 

Over Byewaste

Irado en Byewaste werken samen om het milieu te verbeteren. Byewaste is een milieuorganisatie geboren aan de TU Delft. Samen met Irado zijn ze op zoek naar de beste manier om materialen te verzamelen die niet meer worden gebruikt. Items die hergebruikt, of op de juiste manier gerecycled kunnen worden. Daarmee winnen we grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen over dit afvalinzamelingsinitiatief, raadpleeg dan eerst de veelgestelde vragen op de website van irado.nl. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met onze Klantenservice via info@irado.nl of vul het contactformulier in. Medewerkers van Het Goed komen de spullen bij u ophalen.
logo byewaste

Het regent, kan ik mijn BEST-spullen wel gewoon buiten zetten?

Onze chauffeurs komen langs op het gereserveerde tijdblok. Ook als het regent. Uw helpt ons door uw BEST-spullen in een waterbestendige doos of tas te stoppen.

Wat doe ik als mijn BEST-spullen niet zijn opgehaald?

Maakt u hiervan een melding via info.byewaste@gmail.com. Wij nemen vervolgens contact met u op.

Wat doe ik als ik zie dat anderen mijn doos of zak met BEST-spullen openmaken/meenemen?

Totdat de spullen zijn opgehaald is het uw eigendom. Spreekt u vooral de persoon aan en laat het ons weten via info.byewaste@gmail.com. Byewaste werkt voortdurend aan het verbeteren van de service om te voorkomen dat afval zich op straat verspreidt.

Hoe vaak kan ik BEST-spullen aanbieden?

In principe kunt u van elk aanbiedmoment gebruik maken. Uit milieuoverwegingen is het raadzaam zoveel mogelijk spullen te verzamelen en ik een keer aan te bieden voor een aanbiedmoment. Dan verminderen we onze footprint en het aantal vervoersbewegingen.

Hoe kom ik aan een nieuwe sticker voor BEST-spullen?

U kunt een nieuwe sticker aanvragen via e-mail: info.byewaste@gmail.com.  Binnenkort kunt u via de app een nieuwe sticker bestellen.

Wat gebeurt er met de BEST-spullen die ik aanbied?

Uw aangeboden boeken, speelgoed en textiel worden, als ze nog in goede staat zijn, hergebruikt via kringloopwinkel Het Goed. Uw afgedankte (kleine) elektrische apparaten worden gerecycled en zijn zo grondstof voor nieuwe materialen. En dat is goed voor het milieu.

Wat mag ik wel / niet aanbieden als BEST-spullen?

BEST-spullen zijn Boeken, (kleine) Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel die u niet meer gebruikt? Ze zijn nog prima te hergebruiken of te recyclen.

BEST-spullen mogen in goede of slechte staat zijn:

 
BOEKEN Boeken Tijdschriften
 

 

 

ELEKTRISCHE   APPARATEN

 

Met stekker: zoals stofzuiger, koffiemachine, LCD-scherm, computer, haardroger/föhn, blender/keukenmachine, strijkijzer, afstandsbedieningen, keramische kookplaten en kabels Frituurpan met inhoud

 

Met batterij: zoals scheerapparaten, gamespullen, fotocamera, afstandsbediening, tandenborstel Groot wit- en bruingoed, zoals televisies, wasmachine, koelkast, vriezer etc.
SPEELGOED Speelgoed Video- en cassettebanden en cd’s en dvd’s
TEXTIEL Kleding schoon en droog Nat of vervuild textiel
Schoenen (per paar)

Klein chemisch afval, zoals batterijen en spaarlampen, verfblikken, medicijnen en naalden, vervuilde spullen, bedrijfsafval, restafval en grofvuil glas en aardewerk nemen we niet mee. Wij nemen geen vuile spullen mee, of industrie- en bedrijfsafval.

Hoe werkt het aanbieden van BEST-spullen?

  • Download de Byewaste-app uit de app-store (Android en iOs)
  • Stop de spullen die u kwijt wilt in een doos of plastic zak, sluit/knoop deze goed dicht
  • Plak de bijgevoegde sticker erop
  • Kies in de app de datum en tijd voor het gratis afhaalmoment
  • Zet de doos of zak op de geplande dag en tijd buiten bij de voordeur– hiervoor hoeft u niet thuis te blijven