menu

Wat is het verschil tussen de toegangspas en de milieupas?

Er is geen verschil in het gebruik van beide passen. U heeft met beide passen toegang tot de milieustraat. De milieupas is een moderne versie met nieuwe naam van de toegangspas.

Indien u al in het bezit bent van een toegangspas voor de restafvalcontainer, dan heeft u hiermee ook toegang tot de milieustraat. U kunt hiervoor geen tweede pas aanvragen.

Bewoners die geen gebruik maken van de afgesloten restafvalcontainer in de wijk hebben een milieupas op hun huisadres. Met de milieupas voor bewoners heeft u toegang tot de milieustraat.

Ik heb al een toegangspas, heb ik nu ook een milieupas nodig?

Nee, u heeft met beide passen toegang tot de milieustraat. Indien u al in het bezit bent van een toegangspas voor de restafvalcontainer, dan heeft u hiermee ook toegang tot de milieustraat. U kunt hiervoor geen tweede pas aanvragen.

Met pas naar de milieustraat in Schiedam

Met pas naar de milieustraat in Schiedam

De toegangspoort van de milieustraat is afgesloten met een slagboom. Bezoekers dienen voortaan altijd de toegangspas van de restafvalcontainer, of de milieupas mee te brengen bij een bezoek aan de milieustraat. Met ingang van maandag 3 augustus wordt hierop strenger gecontroleerd. Neem je toegangspas of milieupas dus altijd mee als je de milieustraat bezoekt.

Pas voor bewoners

Inwoners van Schiedam betalen afvalstoffenheffing aan de gemeente Schiedam. Daarmee heeft u recht op toegang tot de milieustraat.

Heeft u een toegangspas voor de restafvalcontainer?
Met deze pas heeft u voortaan ook toegang bij de milieustraat. Het is niet nodig een aparte milieupas voor bewoners aan te vragen.

Heeft u geen toegangspas, omdat u geen gebruik maakt van een afgesloten restafvalcontainer in de wijk?
Dan heeft u vóór 10 juni 2020 automatisch op uw huisadres een milieupas voor bewoners ontvangen. Daarmee krijgt u toegang tot de milieustraat. Heeft u  géén milieupas ontvangen, neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier.

Per huisadres wordt één pas vertrekt. Bij het aanvragen van een nieuwe pas, wordt de oude pas automatisch geblokkeerd. Neemt u de pas altijd mee bij een bezoek aan de milieustraat. De toegangspas voor de restafvalcontainer en de milieupas voor bewoners zijn alleen bestemd voor het brengen van huishoudelijk afval. Voor het brengen van bedrijfsafval heeft u een zakelijke milieupas nodig. Op de milieustraat worden geen passen verstrekt.

Zakelijke milieupas

Bedrijven, instellingen, scholen en verenigingen kunnen uitsluitend met een betaalde zakelijke milieupas toegang krijgen tot de milieustraat om hun bedrijfsafval weg te brengen. Bij het aanmelden bij de toegangszuil wordt gevraagd welk soort bedrijfsafval wordt gebracht en wordt vermeld wat de kosten hiervoor zijn.

Meer informatie voor bedrijven, instellingen, scholen en verenigingen »

Ik heb nog een vraag

Heeft u nog vragen over toegang tot de milieustraat? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Kan ik met de milieupas of toegangspas terecht bij andere milieustraten van Irado

Nee, u heeft met milieu-/toegangspas uitsluitend toegang tot de milieustraat in Schiedam.

Wat moet ik doen met mijn milieupas als ik ga verhuizen?

Laat uw milieupas achter voor de nieuwe bewoner. De pas hoort namelijk bij het huisadres. Bij uw nieuwe woning, krijgt u de milieupas van de vorige bewoners.

Ik heb een milieupas ontvangen. Heb ik met deze pas nu ook toegang tot de ondergrondse containers bij mij in de buurt?

Bewoners die geen gebruik maken van de afgesloten restafvalcontainer in de wijk ontvangen uiterlijk 10 juni 2020 een milieupas op hun huisadres. Met de milieupas voor bewoners heeft u toegang tot de milieustraat.

Alleen inwoners die gebruik maken van een ondergrondse container, hebben met deze pas ook toegang tot de ondergrondse containers in hun buurt.

Ik heb een toegangspas voor de restafvalcontainer, krijg ik nu een extra milieupas voor de milieustraat?

Nee, de toegangspas voor de restafvalcontainer is vanaf 10 juni 2020 ook te gebruiken voor de toegangszuil bij de milieustraat. U hoeft hiervoor geen nieuwe, of tweede pas aan te vragen. Elk huishouden heeft vanaf 10 juni één pas.

Kan ik een 2e pas krijgen?

Nee, elk huishouden krijgt slechts één pas. Bij het aanvragen van een nieuwe pas, wordt de oude pas direct geblokkeerd.

Mogen inwoners van buurgemeenten gebruik maken van de milieustraat in Schiedam?

Bedrijven en niet-inwoners van de gemeente Schiedam betalen geen afvalstoffenheffing aan de gemeente Schiedam. Maar als zij in onze gemeente afval storten, moet dit wel afgevoerd en verwerkt worden. Dit komt dan voor rekening van de inwoners van onze gemeente via de afvalstoffenheffing. En zou niet terecht zijn.

Heb ik zonder pas ook toegang tot de milieustraat?

Vanaf 10 juni 2020 hebben uitsluitend bezoekers met een milieupas of toegangspas van de ondergrondse restafvalcontainer toegang tot de milieustraat.