menu

De deksel op de container lijkt niet goed te passen, wat nu?

Ja dat kan door de kou voorkomen. De deksel sluit dan niet goed. Dat gaat over als u de container even in de schuur zet (of op een andere plek met een hogere temperatuur).

Wat doe ik als ik een papiercontainer wil?

In de brief van januari 2021 staat een persoonlijke code. Met die code kan je inloggen op www.containerkeuzevlaardingen.nl en de papiercontainer aanvragen. Als het aanvragen niet lukt neem dan contact op met de klantenservice van DVL:  0800-3500100. Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

Wat doe ik als ik al een GFT-container of geen ruimte voor een GFT-container heb?

In de brief van januari 2021 staat een persoonlijke code. Met die code kan je inloggen op www.containerkeuzevlaardingen.nl en de GFT- container afmelden. Als het afmelden niet lukt neem dan contact op met de klantenservice van DVL:  0800-3500100. Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

 

Waar bied ik de minicontainer aan voor legen?

Als er geen gebruikelijke aanbiedplaats is, kan je de container aanbieden:

  • direct voor uw deur bij de stoeprand, als daar geen parkeerplaatsen zijn
  • of op de hoek van de straat naast de parkeerplaatsen
  • of op gedeeltes in de straat waar geen parkeerplaatsen zijn, maar wel een verbreding van de stoep.

Hoe groot zijn de minicontainers?

De inhoud is 140 liter, de afmetingen zijn: diepte 55,3 cm, breedte 48 cm  en hoogte 103 cm.

Een 140 liter GFT-container

Minicontainer papier/karton

Een 140 liter container voor oud papier/karton 

Wanneer komt Irado de minicontainers legen?

De GFT-container komen we legen op een vaste dag in de even of oneven week. De papiercontainer legen we op een vaste donderdag in de maand. Via de persoonlijke afvalkalender kan je zien op welke dag wij precies langskomen.

 

Waarom krijg ik een minicontainer voor GFT en papier?

De gemeente en Irado willen je graag een eigen minicontainer aanbieden voor Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT). Zo kan je gemakkelijker thuis GFT én etensresten scheiden en zorgen wij dat er compost en groene energie van wordt gemaakt.

Minicontainers GFT en papier in Vlaardingen

Uitbreiding minicontainers GFT en papier/karton voor laagbouw

Een van de maatregelen uit het Actieplan halvering restafval Vlaardingen 2019, dat door de gemeenteraad is vastgesteld, is om iedereen met een eigen tuin (voortuin of achtertuin met achterom) een eigen minicontainer te geven voor GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) en voor oud papier/karton. Zo krijgen meer inwoners de gelegenheid om deze grondstoffen te scheiden en wordt er minder restafval verbrand.

Hoe willen we dat doen?

  • Door te inventariseren welke mogelijkheden inwoners met een eigen tuin (voortuin of achtertuin met achterom) al minicontainers hebben en welke niet en wat de reden daarvan is. Dit gebeurt aan de hand van een online enquête.
  • Door de bestaande minicontainers te registeren via een chip en adressticker voor een beter beheer van de containers door Irado.
  • Door alle inwoners met een eigen tuin (voortuin of achtertuin met achterom) een eigen minicontainer voor GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) én een minicontainer voor oud papier/karton te geven.

Waarom gft en papier scheiden?

GFT en oud papier/karton zijn waardevolle grondstoffen. Van uw GFT wordt compost gemaakt en van oud papier/karton
wordt nieuw papier gemaakt. Met het scheiden ervan leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Het scheiden
van GFT en oud papier/karton is voordeliger dan het verbranden als restafval.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de nieuwe container? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neemt u dan contact op met de gratis helpdesk van DVL: 0800 – 3500 100. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur.

Gft-container in Vlaardingen